3.000 basisschool leerlingen starten een duurzame revolutie

Kinderen krijgen later ten volle te maken met de gevolgen van klimaatverandering en oprakende fossiele brandstoffen. Zij zijn de generatie waar de huidige generatie een voorschot van neemt. Toch wordt weinig tot geen rekening gehouden met hun wensen. Daarom starten 3.000 Nijmeegse basisschoolkinderen een revolutie: #benjijopgewekt.

Basisschoolkinderen in Nijmegen krijgen 1.200 zonnepanelen op hun schooldak. Zij zijn zo opgewekt over duurzaamheid, dat ze een maand lang speuren naar nog meer mogelijkheden voor een duurzame toekomst. Duurzaamheid gaat verder dan techniek of energie. Daarom realiseert Slim Opgewekt – een bedrijf dat verduurzamingsoplossingen biedt voor basisscholen – niet alleen de verduurzaming van de schoolgebouwen, maar zet Sim Opgewekt vooral hoog in op bewustwording over duurzaamheid. Dit begint met het monitoringscherm in de school waar op kindvriendelijke manier de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom is te zien.

In Nijmegen gaan de leerlingen nog een stapje verder. Vanaf tien oktober gaan de tien scholen iedere week met een duurzaam thema aan de slag. Behalve zonne-energie ontdekken de leerlingen ook dat afval geen troep hoeft te zijn door middel van een upcycling battle. Iedere week ontdekken de leerlingen nieuwe kansen voor duurzaamheid en deze kansen willen ze met de grote mensen delen.

Dit doen ze door heel Nijmegen de Zon te laten zien. Tijdens een drie dagen durende estafette geven de leerlingen letterlijk de zon door. De zon gaat langs tien locaties van de stichting st. Josephscholen, het NEC stadion, het politiebureau en het gemeentehuis. De leerlingen vragen iedereen om te komen kijken. Bekijk de routes en starttijden per school op www.benjijopgewekt.nl of doe mee via #benjijopgewekt.

Locaties

De volgende Nijmeegse scholen krijgen zonnepanelen: Montessorischool, Klein Heyendaal, De Sterredans, De Kleine Wereld, Sint Nicolaas, De Hazesprong, De Akker, De Wieken, De Driemaster, Patrus Canisius. Naast de tien scholen krijgt ook het bestuursbureau van Stichting Sint Josephscholen zonnepanelen.

Delen:

Passie voor innovatie, duurzaamheid, communicatie en de combinatie van die drie. Met Slim opgewekt help ik scholen te verduurzamen en bewustwording te bereiken bij leerlingen en ouders.

One Trackback

  1. […] 3000 basisschool leerlingen starten een duurzame revolutie Duurzame initiatieven in De Groene Delta van Nijmegen Nieuws Archief – Green Tech Week Spetterende afsluiting van de Green Tech Week […]

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.