4 Energiecoöperaties ontwikkelen samen burgerwindmolens bij Zutphen

Vier lokale energiecoöperaties willen samen burgerwindmolens ontwikkelen nabij De Mars en het Twentekanaal. Daarom zetten Lochem Energie, ZET, EnergieRijk Voorst en BrummenEnergie hun handtekening onder de oprichtingsakte van IJsselwind B.V., een gezamenlijke uitvoeringsorganisatie. Het is de eerste stap in de ontwikkeling van windenergie van, voor en door burgers in de regio.

Al enige jaren zijn inwoners van Lochem, Zutphen, Voorst en Brummen actief in energiecoöperaties om in hun eigen gemeente duurzame energie te stimuleren. Bijvoorbeeld door advies te geven over zonnepanelen en energiebesparing, en door de aanleg van collectieve zonneparken. Maarten Delen, namens de coöperaties: “Omdat de zon niet altijd schijnt, is een slimme mix van duurzame energie onmisbaar. Stroom opwekken via burgerwindmolens is daarom een logische volgende stap.”

Lees verder op www.lochemenergie.net

foto: https://www.flickr.com/photos/jaydot/

Delen:

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

3 reacties, voeg jouw reactie toe.

“Burgerwindmolens” klinkt leuk, maar cooperaties volgen meestal een foute aanpak. Daardoor creerenze veel minder waarde dan zou kunnen.
Veel cooperaties willen energiebedrijfje spelen, maar daarmee verdienen ze weinig en lopen ze flink risico van sterk fluctuerende marktprijzen.
In de praktijk blijkt dat ze zo maar een minimaal percentage klanten trekken uit hun doelgebied.

Ook deze cooperaties kunnenveelmeer waarde creeren, voor veel meer mensen, als ze geenstroom, maar kavels windpark gaan verkopen.
Net zoals ze zonnepanelen helpen verkopen.
Zonnepanelen en kavels deel-windpark, zijn een consumenten product.
Dat kun je gewoon kopen, voor een aankoop prijs, en daarna heeft de koper er een concreet voordeel van.
Stroom uit een deel-windpark kost maar 3 cent per kWh, 20 jaar vaste prijs.
In die 3 cent zit ook nog eens 0,8 cent voor de cooperatie die de deelnemers organiseert. Zo krijgt de cooperatie die een deel-windpark organiseert, een vast inkomen, alleen afhankelijk vande wind, en die is jaar op jaar redelijk stabiel.

Meer over de 7 innovaties van het deel-windpark op
http://www.duurzamebrabanders.nl/Stukje_Nieuwbouw_Windpark

    Atiaquilea, en el mundo laboral, curiosamente, si es justa la representación sindical, pues el reparto de delegados es totalmente proporcional y equitativo hasta el último resto de votos.Y por otra parte no creo que se trate de repartir bacalao alguno, sino el de la defensa de unos intereses, el de los trabajadores y asalariados.Y no nos olvidemos, los sindicatos, lo conformamos trabajadores, no entes extraños, y si en determinados sitios actúan mal, exijamos responsabilidades a quienes las tenga.

    "Adult-related products are not supported."WHY are adult-related products not supported for rich snippets ? What is the problem, since there is no picture displayed ???Are loveshops, selling perfectly legal items, not worthy of having nice SERPs displayed too ? I find that really unjust.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.