Energiebesparingswinkel tijdens koopweekend in Tiel

Op 1 en 2 oktober is er in de Tielse binnenstad een tijdelijke winkel: de Energiebesparingswinkel. Wie energiezuinig wil wonen doet er inspiratie en informatie op over energiebesparing, woningisolatie en energieopwekking. Te zien zijn producten, materialen en oplossingen van diverse leveranciers. Professionals geven gratis advies, presentaties en demonstraties. De Energiebesparingswinkel wordt georganiseerd door het Betuwse bedrijvennetwerk Energitie. De winkel is slechts 2 dagen geopend aan de Santwijckse Poort, tijdens het koopweekend Tiel Pakt Uit.

De Energiebesparingswinkel toont producten waarmee handige doehetzelvers direct kunnen besparen op de energierekening, zoals kierdichte tochtstrips. Ook zijn producten en toepassingen aanwezig voor grotere klussen: gevel- en dakisolatie en technische oplossingen voor ventilatie, warmteterugwining en domotica. De winkel toont voorbeelden van speciale kozijnen met driedubbel glas, infrarood warmtepanelen, dakpannen met ingebouwde PV-cellen en zonnepanelen.

Professionals geven gratis advies

Energitie wil met de Energiebesparingswinkel bezoekers een zo compleet mogelijk beeld geven van de mogelijkheden op energiekosten te besparen en het wooncomfort thuis te vergroten.

Professionals die ervaring hebben met duurzaam ontwerpen en (ver)bouwen zijn aanwezig voor gratis advies. Diverse bedrijven en organisaties helpen mee de Energiebesparingswinkel een succes te maken.

Adres en openingstijden Energiebesparingwinkel

De Energiebesparingswinkel wordt georganiseerd door het Betuwse bedrijvennetwerk Energitie. De winkel is slechts 2 dagen geopend aan de Santwijckse Poort, tijdens het koopweekend Tiel Pakt Uit. De winkel is op zaterdag 1 oktober geopend van 10 tot 15 uur en op zondag 2 oktober van 12 tot 16 uur. Kijk voor meer informatie over het bedrijvennetwerk Energitie op www.energitie.nl.

Een energiezuinige woning is meer waard

Voor wie een koopwoning heeft, zijn er heel goede redenen het huis energiezuiniger te maken. Want als je je huis isoleert of zelf energie gaat opwekken, maak je je woning meer waard en beter verkoopbaar. En de energierekening gaat drastisch omlaag. Woningisolatie geeft ook meer comfort: geen kou, geen tocht en een constante temperatuur. Daarmee aan de slag gaan is extra interessant omdat vanaf half september 60 miljoen euro subsidie beschikbaar is voor woningisolatie, dus de overheid helpt een handje mee.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.