Veel bezoekers op Innovate en Techniekdag bij IPKW

Festival Innovate, de open dag van Industrie Park Kleefse Waard (IPKW) en de jaarlijkse Techniekdag in Arnhem hebben samen een gigantisch bezoekersaantal getrokken. Zaterdag kwamen er 15.000 mensen naar het industrieterrein en 3.500 naar Rozet.

Vorig jaar trok het innovatiefestival nog 5.000 bezoekers. Dit jaar was dat aantal al na een paar uur op de eerste ochtend bereikt.

En het liep zondag op naar een totaalaantal bezoekers van 20.000. Voorzitter Berry Kessels van de Innovatiefabriek, organisator van Innovate: „De samenwerking met de open dag van IPKW en de Techniekdag loont enorm. En we hebben gave activiteiten, dat helpt ook.” Zo kon je door een virtual realitybril bijvoorbeeld van een brug af springen, zonder te vallen. Een robot liet kinderen zien hoe ze moeten dansen en de Ostrichcopter, gemaakt van een overleden struisvogel, die met propellors aan de poten alsnog weer de lucht in gaat. Uiteraard ontbraken de razende drones ook niet tijdens dit evenement. Helaas kon de geplande ballonvaart aan het einde van de middag vanwege het dreigende onweer niet doorgaan.

Daarom is deze activiteit verplaatst naar vrijdag 7 oktober. Rond 17.00 uur stijgen die dag in Arnhem, en hoogstwaarschijnlijk vanaf het industriepark, vier luchtballonnen op. In iedere luchtballon zit een gevarieerd gezelschap van studenten, ondernemers, bestuurders en sponsoren om gedurende de ballonvaart te brainstormen over een specifieke hulpvraag van een innovatieve ondernemer.

Met Innovate Arnhem en de Techniekdag is de GreenTech Week 2016 van start gegaan. Deze week staan nog een dertigtal andere evenementen in Oost Nederland op de agenda. Voor meer informatie klik hier.

 

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.