Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op weg naar een energieneutraal Nijmegen in 2045!

5 juni 2014 @ 20:00

Gratis

In april 2012 is Nijmegen de weg ingeslagen naar een energieneutrale stad in 2045. Onder de naam ‘Power2Nijmegen’ zijn meer dan 200 ondernemers, stichtingen, woningcorporaties, kennisinstellingen en de gemeente Nijmegen aan de slag gegaan om enerzijds 50% energie te besparen en anderzijds de overige 50% aan energie duurzaam lokaal op te wekken. Hieruit zijn meer dan 35 projecten naar voren gekomen.

De uitdaging nu is om deze projecten op een (kosten) effectieve wijze uit te voeren. Tijdens deze avond in een caféachtige setting, zal er inzicht worden verschaft in de voortgang van lopende projecten (zoals het programma ‘De Knop Om’ in Neerbosch Oost), en in geplande initiatieven (b.v. over de plannen op het terrein van GDF Suez).Vervolgens zal er een discussie plaatsvinden met ondernemers, kennisinstellingen en het publiek. Tijdens deze discussie zal worden ingegaan op de verdere ontwikkeling van Power2Nijmegen en hoe het bedrijfsleven en de inwoners van Nijmegen daaraan bijdragen.

Het geheel zal muzikaal worden omlijst door de ‘muzikale time manager’ Muziquest. De entertainer Miel Verstappen zal de avond samenvatten met een toepasselijk Power2Nijmegen lied.

De avond zal worden begeleid door Fons Claessen van de gemeente Nijmegen en Bert Lagerweij van Conbuquest.

Deze speciale editie van het Duurzaamheidscafé  is een programma van de Gemeente Nijmegen, Royal HaskoningDHV  en Urgenda/Conbuquest. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Nijmegen.

Gegevens

Datum:
5 juni 2014
Tijd:
20:00
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl/agenda/debat/alle-programma%27s/power2nijmegen_21650/

Organisator

Power2Nijmegen
Website:
http://power2nijmegen.com/

Locatie

LUX
Mariënburg 38-39
Nijmegen, 6511 PS
+ Google Maps
Telefoon:
0900 5894636
Website:
http://www.lux-nijmegen.nl/