Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Slag om de toekomst

26 juni 2014 @ 14:30 - 17:30

Platform Creatieve Technologie

Onze samenleving bevindt zich op een kantelpunt. Nieuwe technologieën beïnvloeden in grote mate ons mens-zijn en de maatschappij. We krijgen steeds meer invloed op het gebruik en de invulling van onze eigen omgeving. Leven we straks in een wereld waarin we onze eigen meubels printen, onze eigen gezondheid analyseren en we zelf energie opwekken?

Op donderdag 26 juni kijken we vooruit! Daan Roosegaarde, kunstenaar en ontwerper, deelt zijn visie op de toekomst. Studio Roosegaarde staat internationaal bekend om zijn ‘social designs’ zoals Dunes en Intimacy waarin de relatie tussen mensen, technologie en ruimte wordt verkend. Met ‘zijn’ Smart Highway bereikte Roosegaarde onlangs nog het nieuws. Samen met ontwikkelaar Heijmans wil hij de weg duurzaam en interactief maken. Onder andere door slimme verlichting en verkeerstekens die zich aanpassen aan de wegsituatie.

Waar Roosegaarde zich richt op het wegdek, houdt Tesla zich bezig met de auto’s die er op rijden. In 2008 startte men met de verkoop van de Tesla Roadster, een volledig elektrisch aangedreven sportauto. In 2015 komt het derde volledig elektrische model op de markt (Model X-crossover-SUV). Ongetwijfeld binnenkort ook te zien in Duiven, waar Tesla een nieuwe vestiging heeft geopend.

Is Tesla dé auto van de toekomst? Volgens supervisionair Elon Musk wel! Hij is de drijvende kracht achter het merk en o.a. mede-uitvinder van Paypall en SpaceX. Tesla vertelt deze middag over haar gedachtengoed. En als anderen u niet voor zijn, kunt u ook nog even plaatsnemen in een van de modellen die we deze middag hebben staan.

Programma

14:30 uur – Inloop & ontvangst
15:00 uur
– Welkom
– Tesla
– Provincie Gelderland – “Creatieve sector in de lead… succesvolle innovaties”
– Daan Roosegaarde
18:00 uur – Borrel

Inschrijven

Organisator

Platform Creatieve Technologie, Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie, Arnhems Buiten en de Provincie Gelderland
Website:
http://www.pctmg.nl/evenementen/slag-om-de-toekomst

Locatie

Arnhems Buiten
Utrechtsweg 310
Arnhem, 6812 AR
+ Google Maps
Website:
http://www.arnhemsbuiten.nl/arnhemsbuiten/nl/energy-business-park