Arnhem krijgt groot zonneveld op Koningspleij

Arnhem krijgt een veld met 10.000 tot 20.000 zonnepanelen op Koningspleij. De gemeente selecteerde de locatie door middel van een prijsvraag.

Prijsvraag
De gemeente kreeg, aan de hand van de prijsvraag, 18 ideeën toegestuurd. Koningspleij Noord bleek de meest geschikte locatie. De winnaar kreeg vrijdag een prijs van wethouder Anja Haga: een draagbaar zonnepaneel.

De ontwikkelaar van het zonneveld wordt – naar verwachting – rond de zomer geselecteerd door de gemeente, zodat deze tijdig een Subsidie Duurzame Energie kan aanvragen bij de Rijksoverheid. Het veld zou dan in 2018 gerealiseerd kunnen worden.

Windmolens
Op het terrein komen niet alleen zonnepanelen. Pleij BV initieerde de bouw van windmolens in Arnhem, die waarschijnlijk in 2018 worden opgeleverd. In totaal moeten er vier molens naast de Pleijweg in Arnhem komen, ter hoogte van het Industriepark Kleefse Waard. Samen vormen ze Windpark Koningspleij, dat uiteindelijk – deels – in handen komt van stadsbewoners.

Beeld: Wikimedia

Delen:
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In opdracht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) verzamelt, selecteert en schrijft Sjoerd Arends content voor EnergieNext.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.