Aventus student Pim Duterloo winnaar Cleantech Battle 2017

Tijdens het Cleantech Tomorrow Congres in Eerbeek op 4 april stonden tien studenten zenuwachtig op het podium. Zij werkten aan vijf projecten, die eindigden in de finale van de Cleantech Battle 2017. MBO student Pim Duterloo werd door zowel het publiek als de jury tot winnaar uitgeroepen. Hij ging met de begeerde cheque van €5.000,- naar huis.

Met 800 bezoekers aan het congres in papierdorp Eerbeek was er volop aandacht voor de wedstrijd en de innovatieve filmpjes die van de finalisten werden vertoond. Aan het begin van de dag werden zij op het podium geïnterviewd door Filemon Wesselink, presentator van BNN. Daarbij werd al duidelijk dat de zaal op de hand was van de Aventus-student Operationele Techniek Pim Duterloo. Hij deed zijn stage bij waardepapierfabrikant Arjo Wiggins Security en ontwikkelde een manier om persluchtlekkage in de productie te voorkomen. Met een eenvoudige oplossing wist hij voor het bedrijf grote kosten, energie en stilstand in de productie te voorkomen.

HAN onderzoek in the spotlight

Ook de drie studentenprojecten van de HAN kwamen goed in beeld. Roel Bleumer presenteerde zijn groene agregaat, waarmee hij de strijd aan wil gaan tegen de vervuilende dieselagregaten. Roel ontwikkelde zijn businessplan hiervan tijdens zijn minor Ondernemerschap bij de HAN. Bram van Lieshout en Wouter Vernooij deden onderzoek naar het optimaliseren van hun duurzame warmtesysteem, in samenwerking met het HAN lectoraat Meet- en Regeltechniek. Ids Kersten deed zijn stage bij het lectoraat Duurzame Energie van de HAN, waar hij werkte aan een zonneconcentrator voor een opdrachtgever in de glastuinbouw.

Werkgroep onderwijs

De Cleantech Battle werd georganiseerd door de Werkgroep Onderwijs van het Cleantech Center in Zutphen (het WOC). Hierin zijn vertegenwoordigers van het onderwijs uit de regio actief om duurzame vraagstukken uit de regio te koppelen aan studenten en onderzoek. De WOC bestaat uit vertegenwoordigers van Universiteit Twente, Technische Universiteit Eindhoven, Saxion, HAN, Aventus, AOC, Technicampus, Platform Techniek Stedendriehoek, Etty Hillesum Lyceum.

Foto’s van de finale kun je hier bekijken.

Bekijk hieronder het filmpje van de winnaar van de Cleantech Battle 2017.

 

foto: Einte Visser

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.