PBL biomassa

Biomassa: wensen en grenzen

Onlangs bracht het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) de toegankelijke interactive ‘Biomassa: wensen en grenzen’ uit. Hij gaat over de problematiek rond biomassa, bio-energie en de biobased economy, en is gebaseerd op het onderzoek van PBL. Het PBL wil er de discussie rondom biomassa mee ondersteunen.

Vruchteloze discussies

De interactive brengt de complexe materie en de achtergronden van soms tegensprekende data inzichtelijk in beeld. Het debat over biomassa wordt vaak in termen van ‘goed’ of ‘slecht’ gevoerd. Volgens het PBL maken deze vruchteloze discussies het bijvoorbeeld moeilijk in Europa tot algemeen geaccepteerde duurzaamheidscriteria te komen. Duidelijkheid daarover is cruciaal om zekerheid te bieden aan investeerders in bio-energie. Er is een ‘verlammende situatie’, die volgens het PBL wordt veroorzaakt door tegengestelde belangen én een gebrek aan overzicht. Met de interactive hoopt het PBL daar verandering in te brengen.

Delen:

Brechje Hollaardt (1968) is communicatie-adviseur over m.n. innovatietrajecten in bèta-technisch onderwijs en heeft sinds 1999 haar bureau Hypertekst en Communicatie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.