Bouw tweede bio-energiecentrale in Ede

PPM Oost investeert vanuit Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) in de bouw van een tweede bio-energiecentrale in Ede. De centrale van MPD Groene Energie wordt neergezet in Park Reehorst en gaat warm water leveren uit resthout aan onder meer scholen en woningen op Kenniscampus Ede. Samen met de eerste bio-energiecentrale aan de Dwarsweg in Ede worden in de loop van 2017 in totaal 15.000 huizen, scholen en bedrijven duurzaam verwarmd.

MPD Groene Energie, voorheen bekend als Bio-Energie De Vallei, bouwde in 2013 mede door een investering van PPM Oost uit Innovatie- en Energiefonds Gelderland (IEG) de eerste bio-energiecentrale, die inmiddels duizenden huizen en een zwembad duurzaam van warm water voorziet. Dat traject verliep zo succesvol dat al is gestart met een uitbreiding van de eerste centrale met een tweede ketel. De eerste centrale gaat volgend jaar 8.000 huizen en bedrijven verwarmen. PPM Oost investeerde via IEG ook mee in deze twee financieringsrondes.

Schoolvoorbeeld

Marius Prins, directeur van PPM Oost, is onder de indruk van het tempo en de professionaliteit waarmee MPD Groene Energie het groene warmtenet Ede verder uitrolt. “MPD Groene Energie is een schoolvoorbeeld van hoe je een duurzaam warmtenet opzet. De ondernemers beheersen alle aspecten: van de financiering en de afnemers, tot bouw, beheer en levering. Het hele traject verloopt binnen budget en precies volgens planning. Dat is een unicum”, vertelt Prins. Hij wijst erop dat MPD Groene Energie de komende jaren een prominente rol kan spelen bij het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de provincie Gelderland.
Jemy Pauwels, sectormanager Cleantech & Energy van PPM Oost, is trots op dit initiatief. “MPD Groene Energie is een van de parels in het portfolio van negentien bedrijven waarin de sector Cleantech & Energie van PPM Oost inmiddels heeft geïnvesteerd. Dit specifieke portfolio van bedrijven en projecten wordt de komende periode verder uitgebreid. MPD Groene Energie neemt daarbinnen een belangrijke strategische positie in.”

Voor meer informatie en het integrale artikel dat in de nieuwsbrief van Greentechalliances gepubliceerd is klik hier

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.