China bouwt grootste drijvende zonne-energiepark

De smog van Peking en miljoenen mensen die maskers dragen om te kunnen ademen, behoren tot de meer dramatische beelden van luchtvervuiling veroorzaakt door overmatige industrialisatie. Maar China ontwikkelt zich steeds verder in dienstverlening in plaats van industriële productie en maakt ook grote stappen in schone energieproductie, bijvoorbeeld met zonne- energieparken.

Deze week vond de voltooiing plaats van wat wellicht de grootste drijvende “solar farm” van de wereld is, in de oostelijke Chinese provincie Anhui. De 40 MW-installatie bevindt zich boven een overstroomde steenkoolmijnstad. Hoe symbolisch wilt u het hebben; een verschuiving van kolen naar zon en wind. Maar symboliek is zeker niet de reden waarom deze locatie werd geselecteerd: volgens een bron van de lokale overheid zal het koele oppervlak van het water de stroomopwekking verbeteren.

Het drijvende zonne-energiepark  is de meest recente demonstratie dat China serieus is met zijn groene energieplannen. Eerder dit jaar zei Beijing dat het tegen 2020 361 miljard dollar zou spenderen bij het uitbreiden van ’s lands hernieuwbare-energiecapaciteit in 2020. In 2022 zou China 320 GW wind- en zonnecapaciteit moeten hebben, samen met 340 GW waterkracht.

Bron: oilprice.com, lees het artikel

Delen:
gemeente Arnhem

Arnhem kiest voor duurzame elektriciteit. Sinds 2004 is de bedrijvigheid in Energie- en Milieutechnologie met ongeveer 40 % gegroeid en zorgt voor ca. 8% van de banen. Trolley, TenneT, DNVGL, DEKRA en Alliander maken Arnhem ElectriCity, elektriciteitshoofdstad van Nederland en katalysator in "new energy", samen met bedrijven als Allego, MTSA, Hygear en Hymove, de ROC's, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, verbonden universiteiten, regiogemeenten en de provincie Gelderland.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.