Clean Mobility Center start met business-supportprogramma

Het Clean Mobility Center (CMC) in Arnhem wil een actieve bijdrage leveren aan een mobiliteitswereld zonder vervuiling, congestie en ongelukken. Om deze bijdrage te realiseren start het CMC een supportprogramma om projecten en bedrijven op het gebied van duurzame mobiliteit te ondersteunen.

Het supportprogramma

Met het business-supportprogramma ondersteunt het CMC de startups en bedrijven die een innovatie of project willen starten op het gebied van duurzame mobiliteit. Ook (publiek-)private projecten of organisaties met projectideeën kunnen ondersteuning ontvangen.

Afhankelijk van de hulpvraag identificeert, screent, selecteert en ondersteunt een team van specialisten de deelnemers. Zij ontvangen 2 tot 10 dagen intensieve begeleiding bij het vormen van strategie, het opstellen van project- en businessplannen, het vinden van partners en het vormen van consortia. Ook wordt hulp geboden bij het vinden van subsidies en andere vormen van private financiering.

Directeur Marion Braams: “Het CMC realiseert dit met ’hands on’-ondersteuning aan start-ups, bedrijven en opschalingsinspanningen bij projecten. Naast een intensief adviestraject kunnen deelnemers ook gebruikmaken van huisvestingsmogelijkheden, testfaciliteiten en -infrastructuur op Industriepark Kleefse Waard. Hiermee werkt het CMC aan een sterker vestigingsklimaat door innovatie, groei in arbeidsplaatsen, omzet en investeringen.” Het project loopt in de eerste instantie van half september tot half december 2017 en biedt naar verwachting ondersteuning voor 8 tot 15 innovaties of projecten.

Geïnteresseerd?

Ontwikkelt u een innovatief product of dienst op het gebied van duurzame mobiliteit? Of wilt u een project op dit gebied opzetten? De partners het CMC staan klaar voor het geven van advies op maat bij het vinden van partners, het bepalen van strategie, het opstellen van (project)plannen en het aantrekken van publieke en private financiering. Interesse? Meld u aan bij Maarten de Vries, projectleider CMC business-supportprogramma, m.devries@kplusv.nl.

Delen:

Als adviseur ben ik werkzaam voor adviesbureau KplusV. Van daaruit ben ik betrokken bij programma's en projecten van Kiemt (projectleider Cleantech Energy Crossing, scouting-screening), Generation-E (community, scouting-screening, accountmanagement) en het Clean Mobility Center (projectleider business-supportprogramma). Ik houd mij bezig met de ondersteuning van cleantech ondernemers, o.a. op het gebied van financiering.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.