CMC ondersteunt start-up game voor studenten

Tijdens de Sustainable Innovation Day gaan studenten in teams antwoord zoeken op diverse uitdagende duurzaamheidsvraagstukken van de regio Arnhem. In één dag tijd werken en leven ze als een echte start-up. Clean Mobility Center is gastheer en ondersteunt met faciliteiten.

Leren van klanten en met je product of dienst inspelen op een waargenomen behoefte bij een klant. Dat is de kern van innoveren als een start-up. De verschillende studententeams lossen hun challenge op door in gesprek te gaan met opdrachtgevers, een concept te bedenken met out-of-the-box ideeën en deze te pitchen voor een jury. Tijdens deze challenge krijgen de teams 6 mini-masterclasses die hen stap voor stap door het proces van innoveren leiden. Na de challenge gaan de studenten naar huis met de kennis en vaardigheden om hun eigen ideeën af te stemmen op een échte, waargenomen behoefte bij de klant.

Aanmelden

De Sustainable Innovation Day vindt plaats op 17 november van 9.00 tot 20.00 uur bij het Clean Mobility Center op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Meedoen aan de start-updag is mogelijk voor alle studenten met een technische, economische of creatieve achtergrond. Ze kunnen zich individueel of met andere studenten samen aanmelden. U vindt meer informatie en het aanmeldformulier op www.studiowhy.com.

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.