Gelders initiatief voor crowdfunden van laadpalen

Verbind laadpaaleigenaren en elektrische rijders, dan komt de versnelling van elektrisch rijden op gang.
Nederland telt steeds meer ‘stekkerauto’s’: hybride en elektrische auto’s die moeten worden opgeladen. Een fantastische, milieuvriendelijke ontwikkeling met helaas één fors probleem: er is een schreeuwend tekort aan oplaadpunten. De Apeldoornse startup Chargepark wil dat oplossen met een netwerk van voordelige oplaadpalen aan huis of op een bedrijfsterrein.

Chargepark wordt geleid door Robert-Jan Brouwer, al 15 jaar actief in Gelderland als ondernemer. Hij werkt al jaren aan oplaad infrastructuur, want hij is één van de oprichters van Reewoud Energietechniek. Brouwer is dit project gestart met arts Herman Mannaerts. Doel is om een community van elektrische rijders en laadpaal-eigenaren te ontwikkelen, waardoor de introductie van elektrisch rijden in een versnelling komt.

De motivatie komt voort uit de problemen die Mannaerts in zijn praktijk als arts tegenkomt. De luchtvervuiling en fijnstof geeft een flinke toename in longproblemen. Bij elektrisch rijden treedt die vervuiling veel minder op. Nu is het alleen een kwestie van het betaalbaar maken voor een grotere groep mensen.

Om Chargepark te realiseren, zoekt het tweetal via crowdfunding naar 125.000 euro. Daarvan is inmiddels bijna 29.000 euro binnen. De campagne duurt nog tot eind maart en loopt via het landelijk bekende platform Crowd About Now.

http://www.crowdaboutnow.nl/chargepark

bron: rijnpost.nl

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.