Denk mee over energie-innovatie in onderwijs en sector

Op de werkconferentie van de Topsector Energie 29 september in Amersfoort lanceert de Human Capital Agenda twee platforms waarin hogescholen samen met de Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI’s) gaan werken aan praktijkgericht onderzoek. Je bent van harte welkom om hierbij te zijn en input te geven!

De Topsector Energie is benieuwd naar jullie ideeën. Het gaat om Urban Energy en Systeemintegratie. Beide sessies zijn om 14.00 uur. Er wordt gestart met een gezamenlijke aftrap, waarna de groep in tweeën splitst. Er ontstaat een groep per platform.  De Topsector Energie trapt af met de presentatie van het plan van aanpak Urban Energy. Hoe vullen we dit verder in? Organisatorisch maar ook inhoudelijk. En hoe zorgen we ervoor dat het praktijkgerichte onderzoek en de opleidingen echt tot stand komen? Denk en praat mee tijdens de sessie ‘Platform Urban Energy: Onderwijs draagt bij aan innovatie’. Direct aanmelden Het Noordzee-gebied is volop in ontwikkeling. Hoe spelen we hier inhoudelijk op in? Wat zijn de thema’s, hoe stemmen we regionaal af en welke rol en betrokkenheid hebben hogescholen? Er wordt een plan van aanpak gepresenteerd. Vult u het mee in tijdens de sessie ‘Platform Systeemintegratie: Onderwijs draagt bij aan innovatie’? Direct aanmelden De platforms – en hun onderzoeksprogramma’s – moeten zorgen voor continue inhoudelijke vernieuwing in het onderwijs en beter opgeleide studenten. Voor bedrijven en andere partners zit de winst in meer innovaties en kennis, en goed opgeleide mensen die raad weten met de energie-uitdagingen van de toekomst. Lectoren (hbo), bedrijven, kennisinstellingen en andere partijen werken daarom samen op de twee gloednieuwe platforms. De uitdaging is opgepakt. Acht teams van studenten en young professionals presenteren hun ideeën over de energietransitie middels een talk tegenover een vakjury. Wees ook welkom bij deze sessie. Je kunt naast de vakjury aanvullende vragen stellen. Aan het eind van de dag wordt het winnende team bekendgemaakt.

Meer informatie over het programma en aanmelden via deze link

 

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.