Drie HAN projecten in finale Cleantech Battle 2017

Tijdens een sprankelende en creatieve halve finale presenteerden tien genomineerde studententeams hun project in de Cleantech Battle in Zutphen. Vijf van hen staan morgen in de finale op het podium van Cleantech Tomorrow congres waaronder drie projecten van de HAN.

De halve finale vond plaats bij het Cleantech Center in Zutphen. Aan de battle deden teams van verschillende onderwijsinstellingen in de regio deel: het voortgezet onderwijs, Aventus, Saxion en de HAN. Hun duurzame project werd gepresenteerd in de vorm van een kort filmpje, waarna ze zich voor de jury konden verdedigen.

Breinen verbinden

Daarbij werd de zaal ook flink in beweging gebracht. Het publiek leerde elkaar kennen door deel te nemen aan een “netwerk-bingo”. Ook lieten zij zien hoe ze muzikaal met elkaar konden samenwerken, door in tien minuten een klein concert te geven op Indonesische “angklungs”, eenstemmige muziekinstrumenten. En terwijl de jury zich in beraad terugtrok, namen de aanwezigen deel aan een ideeën-lawine: samen bedachten ze 150 oplossingen voor de Deventer Energie Coöperatie om de stad van de fossiele brandstoffen af te krijgen. De creatieve intermezzo’s werden op inspirerende wijze begeleid door Wim Marijnissen en Miel Verstappen. Zij lieten zien hoe de hersenen verbonden konden worden en zo benutten zij het creatieve vermogen in de zaal tot het uiterste.

Finalisten Cleantech Battle

Aan het eind van de middag werden de vijf finalisten bekend gemaakt door juryvoorzitter Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland. De vijf finalisten die morgen op het podium van het Cleantech Tomorrow congres in Eerbeek staan zijn:

Bekijk de filmpjes van de finalisten hieronder. De overige filmpjes zijn te bekijken op youtube.

 

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Eén reactie, voeg jouw reactie toe.

Mooi initiatief en erg leuk dat er zoveel animo is voor deze wedstrijd (ook vanuit de HAN).
Dank aan Einte om dit zo goed bij de HAN en in de regio te promoten!

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.