Elestor bekroond met Europese prijs voor energieopslag

Elestor’s CEO, Guido Dalessi, ontving uit handen van Dr. Fanny Barde, Toyota Motor Europe, de prestigieuze IDTechEx Award voor ‘Beste technische ontwikkeling op het gebied van energie opslag’.

Op 10 en 11 mei 2017 werd de jaarlijks terugkerende IDTechEx Europe gehouden in Berlijn waar de laatste opkomende technologieën in diverse velden werden gepresenteerd. Het evenement, bezocht door meer dan 3,000 deelnemers, brengt de diverse spelers van de waardeketen samen, van materiaal- en technologie-ontwikkelaars tot integrators tot eindgebruikers. Bezoekers krijgen inzicht in de nieuwste technologieën, materialen, producten en markt trends.

De IDTechEx Europe bood een combinatie van masterclasses, conferentie en beurs. Eén van de onderwerpen dit jaar was de opslag van elektrische energie, waarbij de meest veelbelovende batterij technologieën voor het voetlicht werden gebracht van zowel gevestigde bedrijven, als start-ups en onderzoeksinstellingen. Daarmee werd een unieke selectie van technologische ontwikkelingen op het gebied van opslag van elektrische energie getoond, zoals die momenteel worden ontwikkeld en toegepast. In dit kader was Elestor gevraagd op de conferentie een presentatie te verzorgen over het onderwerp ‘Cost Leadership with HBr Flow Battery Technology’.

Tijdens de prijsuitreiking op woensdagavond ontving Elestor’s CEO, Guido Dalessi, uit handen van Dr. Fanny Barde, Toyota Motor Europe, de prestigieuze IDTechEx Award voor ‘Beste technische ontwikkeling op het gebied van energie opslag’. Dalessi : “Nadat we in 2016 al diverse prijzen in Nederland wonnen, zijn we vereerd nu ook internationaal erkend te worden door het winnen van deze belangrijke prijs. Het is een mijlpaal voor Elestor en een groot compliment voor het Elestor team!”

De jury werd gevormd door Jonas Deitschun, MSc (Fraunhofer IFAM), Dr. Fanny Barde (Toyota Motor Europe), and Dr. Giuseppe Antonio Elia (TU Berlijn) : “This company is betting on a utility scale stationary storage system that does not require a hydrogen compressor, thereby enabling lower LCoS than its competition.”

bron: Perspodium, auteur: Frank Thooft

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.