Elestor valt dubbel in de prijzen tijdens Kiemt najaarscongres

Elestor, dat een flowbatterij ontwikkelt, won maandag 3 oktober een ambitieprijs en een publieksprijs. De Arnhemse startup nam de prijzen in ontvangst tijdens het Kiemt-najaarscongres.

Betaalbare energieopslag

Het bedrijf werd opgericht door HAN-alumnus Wiebrand Kout, die een waterstofbromide flowbatterij ontwikkelt. Het product moet een goedkoop alternatief bieden voor batterijen die gebruikt worden om elektrische energie op te slaan. Een belangrijke ontwikkeling. Om de vraag naar en aanbod van duurzame elektriciteit op elkaar af te stemmen, is betaalbare opslag nodig.

Aan de ambitieprijs is een bedrag van 5000 euro verbonden en aan de publieksprijs 1000 euro. Naast het prijzengeld wint Elestor vijf dagen advies en ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting.

Jan Terlouw-prijs

Het grootste bedrag werd 3 oktober in ontvangst genomen door Nijhuis Water Technology, dat de Jan Terlouw Innovatieprijs in ontvangst nam. Het bedrijf kreeg 10.000 euro. Nijhuis ontwikkelde het systeem GENIAAL. Dat zet ruwe mest om in fosfaat, stikstof, kalium en schoon water. Daarmee levert het een bijdrage aan het oplossen van het mest- en fosfaatoverschot in Nederland.

Stichting Kiemt reikte de Jan Terlouw-prijs voor de zesde keer uit. Deze heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar tevens een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Bron: HAN Centre of Expertise – SEECE

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.