EMT-bedrijven gezocht door studenten WUR

Wageningen UR zoekt ondernemingen in de energie- en milieutechnologie, die studenten een studie willen laten doen naar new businessontwikkeling & innovatie voor hun bedrijf. Dit zullen ze doen in het kader van zogenaamd ‘ondernemerschapschaponderwijs’, wat de WUR vanaf september 2014 als keuze aanbiedt aan al haar master studenten. De WUR verwacht een flinke groei van studenten die hiervoor interesse hebben; daarom komt de WUR graag in contact met bedrijven in de EMT-sector die belangstelling hebben om op een laagdrempelige manier innovatieve ideeën uit te laten uitwerken door een gemotiveerde groep kritische studenten.

Entrepeneurship

Het uitvoeren van ondernemerschapsprojecten bij bedrijven is een belangrijk onderdeel van dit onderwijs. De WUR gaat uit van circa dertig projecten per onderwijsjaar, waaraan zo’n honderd 100 studenten zullen deelnemen.
De onderwijsmodule, entrepreneurial academic consultancy training (E-ACT) genoemd, is mede opgezet door Thomas Lans van de Wageningen Universiteit, die veel met bedrijven samenwerkt om competentiebehoeften in innovatietrajecten in beeld te krijgen, en daarop onderwijs te organiseren. Binnen het E-ACT pakken interdisciplinaire groepjes (internationale) studenten vraagstukken op van bedrijven in een opdrachtgever-nemer relatie. Vanaf september doen ze dat dus ook specifiek op het gebied van entrepreneurship.

Meer informatie is te krijgen bij Thomas Lans via: thomas.lans@wur. Hier staat algemene  informatie over ACT.

Delen:

Brechje Hollaardt (1968) is communicatie-adviseur over m.n. innovatietrajecten in bèta-technisch onderwijs en heeft sinds 1999 haar bureau Hypertekst en Communicatie

Eén reactie, voeg jouw reactie toe.

Ik zal even contact zoeken met Thomas Lans. Wellicht kunnen we in de GreenTechAlliances nieuwsbrief aandacht besteden aan deze oproep, dan komt het terecht bij onze achterban van 200+ aangesloten bedrijven en nog veel meer geïnteresseerden.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.