Links

Financiering regelen voor uw duurzame plannen? Op deze pagina zetten we een de mogelijkheden op een rij.

Subsidies

Doorzoek de meest relevante en actuele subsidieregelingen op het gebied van duurzame energie in het Digitale Subsidieloket van EnergieNext. Dit subsidieloket wordt gehost door onze partner Hezelbizz.

Landelijke regelingen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een handig overzicht met alle actuele mogelijkheden voor het aantrekken van verschillende financieringsvormen, van fiscaal voordeel tot innovatiekredieten.

Op de Financieringsatlas van Innovatielink kunt u op de kaart van NL meer dan 200 financieringspartners vinden voor subsidies, overheidsregelingen, krediet en participaties. Op de Innovatieatlas van Innovatielink vindt u 200 innovatiepartners voor financiering, huisvesting, pilotlocaties, technische kennis en netwerk.

Gelderse regelingen

Bent u een ondernemer in de Provincie Gelderland? Dan is de website Ondernemen in Gelderland een online wegwijzer rondom starten, financiering, huisvesting en bedrijfsgroei en ontwikkeling. Hier krijgen (startende) ondernemers direct toegang tot contactpersonen van innovatieprojecten en valorisatieprogramma’s die de provincie Gelderland (mede)financiert.

Let op: momenteel zijn er zogenaamde Energievouchers beschikbaar voor duurzame energieprojecten!

Investeerders

Startup Delta heeft een database samengesteld met de belangrijkste business angels, venture capitalists, financieel adviseurs en investeringsfondsen. In de rechterzijbalk kan onder “locations” niet alleen een land, maar ook een stad worden ingevuld. Probeer maar eens Arnhem, Apeldoorn of Nijmegen in te toetsen, dan blijft er een beperkte selectie over.

Crowdfunding

Bij financiering kunt u ook denken aan bijvoorbeeld crowdfunding. Sprout stelde er een handig overzicht van samen. Onlangs is MyCrowdfunding in Arnhem gestart. Die vindt u niet in het overzicht, maar willen we hier wel noemen vanwege de regionale focus.