Gelderse Waterstofbus goed ontvangen in Münster

Stadtwerke Münster laat zich positief uit over de waterstofelektrische bus van Syntus in Apeldoorn. De bus -met aandrijflijn van Hymove- was tussen 20 en 24 april 2017 aan de Duitse buren uitgeleend.  Stadtwerke Münster wilde met de testweek ervaring verzamelen. Waar zitten de verschillen met ‘gewone’ elektrobussen? De  chauffeurs die de kans kregen met de bus te rijden waren  onder de indruk. 

Exportkansen Duitse markt

Ook voor het Arnhemse Hymove was het een mooie testweek. De Duitse markt  is hard op zoek naar nieuwe leveranciers voor waterstofelektrische bussen, vertelt directielid Jochem Huygen.  Dus is het belangrijk dat de Gelderse waterstofbus mét de Hymovetechnologie op die markt zichtbaar is.

En goede recensies haalt natuurlijk, anders gebeurt er nog niks.  Aan de ervaringscijfers en de prestaties in de testweek zal het niet liggen. Naast de duim omhoog van de chauffeurs -heel belangrijk- werden ook harde en gunstige cijfers gemeten over het verbruik en de betrouwbaarheid. Ten opzichte van de batterij-elektrische bussen wordt ook de betere actieradius genoemd. Een bereik van 350 km zonder te tanken ten opzichte van 50 km zonder te laden, dat laatste dan met de elektrobussen die Münster nu heeft.
Stadtwerke meldt dat ze vanaf begin 2018 zelf willen gaan rijden met waterstofbussen, om te beginnen met twee stuks.

Bron: Hymove, Jochem Huygen
Stadtwerke Münster http://www.stadtwerke-muenster.de/blog/verkehr/elektrobus-mit-wasserstofftank-im-test/

Afbeelding: op de Prinzipalmarkt komt de waterstofbus de ‘gewone’ lijn 4 tegen (Stadwerke Münster)

Delen:
gemeente Arnhem

Arnhem kiest voor duurzame elektriciteit. Sinds 2004 is de bedrijvigheid in Energie- en Milieutechnologie met ongeveer 40 % gegroeid en zorgt voor ca. 8% van de banen. Trolley, TenneT, DNVGL, DEKRA en Alliander maken Arnhem ElectriCity, elektriciteitshoofdstad van Nederland en katalysator in "new energy", samen met bedrijven als Allego, MTSA, Hygear en Hymove, de ROC's, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, verbonden universiteiten, regiogemeenten en de provincie Gelderland.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.