Gezocht: bedrijven in de EMT-sector en de maakindustrie die een ontwerpvraag hebben vanuit een hernieuwbare grondstof

Bent u nieuwsgierig naar ontwerp- en denkrichtingen vanuit de creatieve sector? Wilt u onderzoeken wat Biobased Desighn voor uw bedrijf kan betekenen?

Meld u dan nu aan voor dit innovatieproject en laat u verrassen door een groep ontwerpers die samen met u aan het werk gaan om ieder een uniek product te ontwerpen vanuit een hernieuwbare gondstof!

BIOBASED DESIGN is een initiatief van het ArtEZ Art Business Centre en de Provincie Gelderland i.s.m. de Regionale Centra voor Technologie.(RCT’s) Een innovatieproject voor bedrijven in de EMT-sector en de maakindustrie die een ontwerpvraag hebben vanuit een hernieuwbare grondstof. We denken daarbij aan bedrijven die bezig zijn met alternatieve product – of proces technologie waarbij de inzet van bio-based materialen in ontwikkeling is of overwogen wordt. Het uiteindelijke doel is om d.m.v. een samenwerking met de creatieve industrie verschillende ontwerp- en denkrichtingen te verkennen met biobased design producten als eindresultaat.

In BIOBASED DESIGN werken we samen met jonge professionals in product- & fashion design, die zijn afgestudeerd aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Tijdens de KICK OFF op 28 mei 2015 koopt u uw eigen expertise in – drie ontwerpers naar keuze – voor dit project. Na een uitgebreide briefing op locatie zullen zij aan de slag gaan met uw casus om vervolgens een conceptvoorstel te pitchen tijdens een openbare bijeenkomst op 8 juli 2015.

U krijgt dan maar liefst 3 BIOBASED design concepten aangeboden op uw innovatievraag.

Voor de vervolgstappen zijn er verschillende mogelijkheden voor begeleiding, financiering en onderzoek door het Centre of Expertise van ArtEZ, de Provincie Gelderland en de Regionale Centra voor Technologie. Dit project draagt bij aan de ontwikkeling van het Bio Innovatie Cluster Oost Nederland (BICON).

Wilt u met uw bedrijf in aanmerking komen voor BIOBASED DESIGN dan kunt u zich voor 20 april hier aanmelden.

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.