HAN Elektrotechniek vanaf 2016 ook in het Engels

Met ingang van het komende studiejaar wordt de opleiding aangeboden onder de naam Electrical and Electronic Engineering. De vierjarige opleiding, die inhoudelijk exact gelijk is aan de Nederlandstalige opleiding Elektrotechniek, richt zich op studenten uit het buitenland, maar zeker ook op Nederlandse studenten die zich graag internationaal willen oriënteren en / of in een internationale omgeving willen studeren.

Differentiatie Industrial and Power Systems

De opleiding Electrical and Electronic Engineering is tot stand gekomen als initiatief van SEECE, het Expertisecentrum op het gebied van duurzame elektrische energie. Energie-opwekking, -transport en -opslag zijn voorbeelden van internationale thema’s die vragen om technici die in deze context kunnen samenwerken. De opleiding -en dan met name de specialisatie Industrial and Power Systems- behandelt deze thema’s.   Vanwege de sterke praktijkgerichtheid en de aandacht voor samenwerken is de opleiding bijzonder interessant voor een brede internationale doelgroep.

Differentiatie Embedded Systems

Naast Industrial and Power Systems kent de opleiding een tweede differentiatie: Embedded Systems, waarin digitale technieken en microcontrollers centraal staan. Embedded Systems spelen een belangrijke rol bij o.a. energietransitie. Studenten leren projectmatig samen te werken bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van intelligente systemen en slimme apparaten. Ook hier geldt dat het praktijkgerichte karakter van opleiding voor buitenlandse studenten aantrekkelijk is.

Meer informatie vindt u hier.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.