HAN Solarboat naar Monaco

De HAN Solarboat gaat, na de DONG Energy race in Groningen en Friesland, ook meedoen aan de Solar Monte Carlo Cup in Monaco. In en om de haven van Monte Carlo wordt deze race gevaren op 10, 11 en 12 juli 2014!

De nieuwe HAN Solarboat is momenteel in aanbouw. Bij het bedrijf QConcepts in Doetinchem werken studenten van verschillende opleidingen aan de ontwikkeling van een innovatieve boot. De vormgeving wordt door twee studenten Industrieel Product Ontwerpen (IPO) gedaan. De boot krijgt hydrofoils waardoor deze bij een bepaalde snelheid uit het water komt. Studenten Werktuigbouwkunde buigen zich over de stoel mechanische constructies en studenten Elektrotechniek werken aan de aandrijving. Studenten Embeded Systems Engineering werken aan een tactisch systeem om snelheidsvoorspellingen te kunnen doen.

De HAN heeft als ambitie om te eindigen bij de eerte drie!

Delen:

Ik ben werkzaam bij SEECE, het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise> SEECE is een samenwerking van bedrijfsleven en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Binnen SEECE ben ik verantwoordelijk voor valorisatie, het vertalen van kennis in concrete projecten en producten. Manager van het HAN Innovatielab Duurzame Elektrische Energie (IDEE) Projectleider van: HAN Solarboat, KlimaEnergie2020 Mijn achtergrond: TU Elektrotechniek, Post HBO bedrijfskunde.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.