HAN speelt in op vraag naar duurzaamheidsprofessional

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) bereidt zijn studenten voor op de transitie naar een duurzame energievoorziening. Hoe dat gebeurt, stond zaterdag 23 februari in een bijlage van het Financieele Dagblad. ‘Het bedrijfsleven heeft grote behoefte aan mensen die professioneel geschoold zijn op dit vlak.’

‘De energietransitie betekent dat we in toenemende mate afhankelijk worden van alternatieve energiebronnen, terwijl in het werkveld nog onvoldoende professionals werkzaam zijn die dat proces goed kunnen kanaliseren.’ Dit zijn de woorden van Aart-Jan de Graaf, lector Meet- en Regeltechniek op de HAN. Hij ziet een grote uitdaging op de energiearbeidsmarkt.

De HAN gaat deze uitdaging op verschillende manieren aan. Opleiden gebeurt niet alleen door scholing aan te bieden voor beginnende studenten, maar ook door om-,bij- en op-scholing voor mensen die al werkzaam zijn in de techniek. Om studenten goed voor te bereiden op energietransitievraagstukken, komen ze niet alleen in de schoolbanken te zitten. Ze werken in hybride leeromgevingen. Daar kunnen studenten de theorie combineren met de dagelijkse duurzaamheidsprakijk.

Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: studenten maken in een werkomgeving kennis met bedrijfsvraagstukken en betrokken bedrijven investeren in een onderwijstraject dat bijdraagt aan meer en beter opgeleide professionals.

Benieuwd hoe de HAN precies bedrijven betrekt bij het onderwijs? Lees de rest van de tekst in de (online versie van de) bijlage van het Financieele Dagblad. (Pagina 13)

Delen:
SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise)

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.