HAN-startup Volta-Energy opent bedrijfspand

Met een ferme ruk aan het koord onthulde Maud Wolf, adviseur Energie en Duurzaamheid bij de gemeente Arnhem, het logo aan de gevel van het kersverse Volta Energy. Eigenaar en HAN-student Roel Bleumer is beretrots op zijn bedrijfslocatie.

Er was flink wat volk op de been, bij de opening van de jonge startup Volta Energy  in Westervoort. Familie, vrienden, zakelijke relaties en…. docenten en begeleiders van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Want de oprichter van de startup is nog student aan de HAN: hij is nu vierdejaars en gestart met zijn afstudeeropdracht voor de opleiding Werktuigbouwkunde.

Tijdens zijn studie ontwikkelde Roel een prototype voor een mobiele energievoorziening op basis van zonne-energie. Het product is een schone variant op het dieselagregaat, om stroom te leveren op plekken waar geen stopcontact voorhanden is. Een eerste opdrachtgever bracht zijn ondernemersgeest op gang. Met zijn businessplan kwam hij onlangs als beste van 150 studenten uit de bus, met zijn pitch tijdens de finale van de minor Ondernemen van de HAN. En dat ontwerp staat nu aan de basis van zijn nieuwe bedrijf.

Bleumer: “We zijn nog volop bezig met de ontwikkeling van het product. Vorig jaar ontvingen we daarvoor een startersvoucher van Gelderland valoriseert. Dat gaf een enorme boost om verder te gaan met de ontwikkeling. Per 1 januari zijn we ingeschreven bij de KvK en nu krijgen we de kans ons eigen pand te openen. De gemeente Arnhem wil onze grote opdrachtgever zijn, en dat geeft ons letterlijk energie. Bovendien kunnen we zo bijdragen om evenementen in de stad te verduurzamen. En dat is wat ons drijft.”

Bij de start van zijn bedrijf kreeg de jonge ondernemer begeleiding van de HAN, onder andere vanuit het HAN-netwerk Young in Business. Justin Janssen was zijn coach vanuit dit netwerk. “Het is fantastisch om te zien hoe Roel de kennis die hij tijdens zijn studie opdoet, koppelt aan ondernemerschap. Roel is een ondernemende student, die heel slim koppelingen weet te maken, intern naar het HAN lectoraat Duurzame Energie, maar ook extern naar de gemeente Arnhem.”

Deze week bracht Startup Delta een manifest naar buiten, met de oproep aan overheden om launching customer te worden van producten van startups. De gemeente Arnhem loopt hierin op kop, met de opdracht aan Volta Energy om de evenementen in de stad te verduurzamen. Vandaar dat de Arnhemse gemeente-adviseur Maud Wolf (helaas in de stromende regen) de eer kreeg om het logo van het bedrijf te onthullen.

Ontwerper Fred Dokter nam het design van het onthulde logo voor zijn rekening. “Het verbeeldt het groene imago van het bedrijf, met een blauwe buitenrand, dat de zonnepanelen symboliseert. Centraal staat een bliksemschicht, de power van het bedrijf. Volta staat immers voor energie!” vertelt de ontwerper met gepaste trots.

Tekst: Einte Visser
Foto’s en video: Justin Janssen
Logo: Fred Dokter

 

 

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.