HAN toont breed scala aan duurzame activiteiten in de GreenTech Week

Tijdens de GreenTech Week toont de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen haar duurzame gezicht. Niet voor niets is Sustainable Energy en Environment een speerpunt van de hogeschool. Gedurende de week vinden ruim dertig activiteiten plaats op het duurzaamheid, energietransitie, mobiliteit en circulaire economie. Bij tien activiteiten is de HAN betrokken en kunt u studenten, docenten en onderzoekers met een passie voor duurzaam innoveren en ondernemen treffen. Kijk in de GreenTechWeek-agenda en noteer de data in uw agenda!

10 x de HAN ontmoeten tijdens de GreenTech Week


1
. De GreenTech Week wordt op 1 oktober geopend met een spectaculaire happening op industriepark Kleefse Waard: ondernemers, studenten en bestuurders stappen samen aan boord van vier luchtballonnen, die de start van deze groene week markeren. Ook Diana de Jong, lid van het CvB van de HAN zal instappen en op grote hoogte met de ondernemers en studenten de groene uitdagingen bespreken. Of zouden zij meer oog hebben voor onze prachtige regio op grote hoogte?

2. Op IPKW bruist het die dag: zowel de Techniekdag, de open dag IPKW en Innovate vinden dan plaats. De HAN is hier uiteraard goed vertegenwoordigd met diverse demonstraties en de HAN-truck. Het zal naar verwachting veel publiek trekken, waaronder ook veel jongeren, die kennis willen maken met (duurzame) techniek.

3. Studenten Automotive gaan in het Clean Mobility Center de hele week aan de slag met een mobiliteitsvraagstuk van ondernemers op IPKW. Zij gaan de uitdaging aan om nieuwe energie- en investeringsefficiënte oplossingen te bedenken voor duurzaam city-to-city transport, van mensen en goederen tussen Arnhem en Nijmegen. In een serieuse Dragon’s Den setting zullen zij op vrijdagmiddag hun resultaat pitchen. Zo laten zij zien hoe onderwijs en onderzoek midden op het duurzame industrieterrein mogelijk is. Wees welkom bij hun eindpresentaties en bekijk hun visie op duurzaam city-to-city transport!

4. Op woensdag 5 oktober bruist het op de HAN van de bedrijvigheid. De bedrijvenmarkt Built Environment is de ontmoetingsplaats tussen om bedrijven en studenten van de opleidingen Bouwkunde en Civiele Techniek. Bedrijven presenteren hun projecten, studenten kunnen contact leggen met bedrijven voor stageplaatsen, afstudeeropdrachten en banen. Er zijn vele ondernemers vertegenwoordigd, die laten zien hoe duurzaamheid in de bouw een vanzelfsprekendheid is geworden.

5. Aansluitend organiseren de HAN, RVO en KGO-Gelderland een bijeenkomst over nieuw HBO-personeel voor de installatie- en bouwsector. Door transitie naar energie-neutrale gebouwen hebben bedrijven personeel met nieuwe competenties nodig. Alleen door nauwere samenwerking komt tijdig voldoende nieuw personeel beschikbaar.Sprekers kijken vanuit verschillende invalshoeken naar mogelijkheden op het gebied van instroom en scholing.

6. Op woensdag 5 oktober vindt eveneens een congres plaats rondom trends en technologie van “Future Mobility” en autonoom rijden. De Han is mede-organisator en tevens gastheer.

7. Donderdagmiddag staat de biobased en circulaire economie centraal. Aan ideeën in Oost-Nederland geen gebrek, maar wordt er ook geld mee verdiend? Dat is de centrale vraag tijdens deze bijeenkomst bij Dorset in Aalten. Welke kansen zien ondernemers en hoe helpen studenten en docenten van Wageningen University, CAH Vilentum, de HAN en Van Hall Larenstein deze kansen te verzilveren? Discussieer mee, beluister pitches van studenten en kijk rond bij Dorset. Tijdens de rondleiding krijgt u een kijkje in de keuken van dit bedrijf, dat oplossingen voor de verwerking van organische reststromen ontwikkelt en produceert.

8. Donderdagmiddag 6 oktober vindt de installatie plaats van dr. ir. Frans Tillema als lector Intelligent Mobility bij de HAN. Het Lectoraat HAN Automotive Research houdt zich in de basis bezig met het slimmer en duurzamer maken van het verkeer en vervoer door toepassing van slimme (IT) technologie.

9. Op vrijdag 7 oktober vinden aansluitend twee activiteiten plaats in de faculteit Techniek van de HAN. In de ochtend opent het SolarDEMOLab haar deuren. Achter de glazen façade doet het Lectoraat Duurzame Energie onderzoek naar de toepassing van geconcentreerde zonlicht-systemen in de gebouwde omgeving. Die ochtend worden daarvan de resultaten getoond. Meld u aan, er zijn nog plaatsen beschikbaar!

De lunchtijd biedt de kans in gesprek te komen met onderzoekers en lectoren binnen de HAN. Tevens wordt een bezoek gebracht aan het Betonlab van de HAN, waar onderzoek wordt gedaan naar duurzame bouwmaterialen. De lunch is toegankelijk voor ondernemers van het ochtend0 en/of middagprogramma.

10. De middag van 7 oktober staat in het teken van energetische renovatie van bestaande woningen. Onderzoekers gaan samen met ondernemers uit de bouwketen, vastgoed en de energiewereld op zoek naar kansen voor innovatie met nieuwe technieken van buiten de traditionele bouw. Bekijk hier het programma en meld u nog aan. Het is een goede gelegenheid om onderzoekers en ondernemers uit de bouw en energiesector te treffen.

Meer informatie en aanmeldmogelijkheden vind je in de agenda van de GreenTech Week.

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.