Onder ideale omstandigheden kan een warmtepomp 300 procent meer energie overbrengen dan hij verbruikt. Daarentegen is een hoogrenderende gasoven ongeveer 95 procent efficiënt.
warmtepompen
worden aangedreven door elektriciteit, zodat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik. We zouden deze vraag dus met een stevig ja beantwoorden.Warmtepompen zijn ontworpen als centrale verwarmings- en koelsystemen, dus van nature is er geen reden waarom ze uw hele huis niet kunnen verwarmen en koelen. Warmtepompen hebben meerdere voordelen voor uw huis. Het pompen van de warmte verbruikt minder elektriciteit in vergelijking met wanneer elektriciteit uitsluitend wordt gebruikt als middel om deze om te zetten. Tijdens de zomers kan de cyclus worden omgekeerd en werkt het apparaat als een airconditioner.
De prijzen van warmtepompen zijn meestal hoog, rekening houdend met de installatie van de warmtepomp, maar de kosten zullen variëren voor verschillende warmtepompen. De typische prijsklasse voor een complete installatie ligt tussen de £8.000 en £45.000, waarmee rekening moet worden gehouden met de bedrijfskosten. Warmtepompen zijn goedkoper in gebruik dan systemen op basis van verbranding. Hoe energiezuiniger de systemen zijn, hoe groter de energiebesparing op lange termijn.
Ondanks het feit dat de prijzen van warmtepompen op de grond kunnen oplopen tot zelfs £45.000, kan deze vriendelijke milieu-investering u helpen tot £1.400 per jaar te besparen. De levensduur van warmtepompen is relatief lang, tot 50 jaar, maar de gemiddelde levensduur ligt ergens tussen de 14 en 15 jaar. Ondanks deze cijfers zijn ze uitzonderlijk betrouwbare en stabiele warmtebron. Het handhaven van een comfortabele binnentemperatuur is het hele jaar door een prioriteit voor huiseigenaren, maar in de winter zult u zich ongetwijfeld nog meer bewust zijn van hoe goed uw verwarmingssysteem werkt en waarmee u het moet vervangen als het wordt uitgegeven.
Een traditionele gas- of elektrische oven gaat ongeveer 15 jaar mee, maar voordat u een nieuwe koopt, moet u overwegen of een warmtepomp een betere keuze zou zijn. Warmtepompen, die ook een gemiddelde levensduur van 15 jaar hebben, bestaan al meer een eeuw, maar werden pas in de jaren zeventig populaire ovenalternatieven. Doorloop deze acht vergelijkingen ovens vs. Warmtepompen om erachter te komen welke het meest geschikt is voor uw verwarmingsbehoeften.
Een gasoven genereert warmte door brandbare brandstof, zoals gas of propaan, te verbranden, terwijl een elektrische oven op vrijwel dezelfde manier warmte genereert als een haardroger, door lucht over een heet element te blazen. Omdat warmtepompen warmte uit de buitenlucht halen, hoe warmer de buitenlucht, hoe meer warmte ze leveren. Dat betekent niet dat de buitentemperatuur zwoel moet zijn, een warmtepomp kan warmte halen uit lucht die onder het vriespunt ligt, maar naarmate de temperatuur daalt, worden warmtepompen steeds minder efficiënt. Als je in klimaatzones 1 tot en met 3 woont (bekijk de VS, S).
Department of Energy's Climate Zone Map), een warmtepomp is misschien een goede keuze, maar als je in zones 4 tot en met 7 bent, is een oven waarschijnlijk de beste keuze. Een uitzondering op deze regel is de geothermische warmtepomp, die koelmiddelleidingen onder het vorstniveau begraaft, waar de grondtemperatuur de hele winter stabiel blijft 40 tot 50 graden, ook al kunnen bovengrondse temperaturen veel kouder zijn. Als je in zones 4 tot en met 7 woont en je wilt een warmtepomp installeren, heb je een geothermisch model nodig. Ovens, die meestal binnenshuis worden geïnstalleerd, kunnen veel vierkante meters in beslag nemen omdat fabrikanten en lokale bouwvoorschriften vaak een vrije ruimte van 30 inch aan alle kanten nodig hebben voor brandveiligheidsdoeleinden.
Het compressorgedeelte van een warmtepomp, die zich buiten maar dicht bij het huis bevindt op dezelfde manier als een airconditioner, vereist een minimale ruimte van 24 inch rond de buitenunit. Omdat de binnenluchtbehandelaar van een warmtepomp geen brandbare brandstof gebruikt of zijn eigen warmte genereert, heeft deze geen extra veiligheidsspeling nodig. Afhankelijk van het type luchtbehandelaar dat bij uw warmtepomp wordt geleverd, kunt u deze mogelijk hoog aan de muur monteren, zodat het apparaat geen inbreuk maakt op vloeroppervlak. Terwijl een oven is ontworpen om alleen warmte te genereren, verwarmt een warmtepomp uw huis in de winter en koelt deze af tijdens de zomermaanden.
Bij warm weer werkt een warmtepomp op dezelfde manier als een airconditioner, door de druk en de stroom koelmiddel door de spoelen om te keren. Dit kan een groot voordeel zijn voor huiseigenaren die anders een aparte airconditioner zouden moeten kopen. Als het gaat om het selecteren van een oven of een warmtepomp, zorg er dan voor dat een professionele verwarmings- en luchttechnicus het luchtvolume in uw leefruimte meet, rekening houdt met uw klimaatzone en overweeg uw budget om u te helpen bij het kiezen van de juiste maat oven of warmtepomp voor uw huis. Een apparaat dat te klein is, houdt u niet warm op de koudste dagen en dwingt het apparaat om overuren te maken, wat de levensduur kan verkorten en de behoefte aan reparaties kan vergroten.
Een apparaat dat te groot is, schakelt regelmatig in en uit, wat kan resulteren in temperatuurschommelingen binnenshuis. Evenzo is installatie geen doe-het-zelfproject. Zowel warmtepompen als ovens vereisen directe bedrading naar het elektrische hoofdpaneel van een huis, en de meeste lokale bouwvoorschriften vereisen dat een professionele HVAC-technicus een gasleiding op een oven aansluit. In de meeste gevallen zijn warmtepompen het waard.
Warmtepompen zijn meestal duurder om te installeren, maar u bespaart het hele jaar door meer geld met lage onderhoudskosten, waardoor warmtepompen een geweldige investering zijn. Bovendien zijn warmtepompen veel veiliger zonder risico's voor een gaslek, waardoor u aan koolmonoxide kunt worden blootgesteld. Dus we hebben gezien hoe warmtepompen werken, maar wat heeft het voor zin? Nou, we hebben het al gehad over de verhoogde efficiëntie van warmtepompen. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken.
Dat heeft dus twee belangrijke voordelen. De eerste is dat het ons geld bespaart. Het grootste voordeel is echter het toegevoegde assortiment. Om de efficiëntie van warmtepompen een beetje context te geven, is een warmtepomp ongeveer 300% efficiënt.
Dit betekent dat voor elke 3 kWh warmte die het produceert, het slechts 1 kWh batterij gebruikt. Warmtepompen behoren toevallig ook tot de stilste en meest comfortabele opties die beschikbaar zijn voor verwarming en koeling van huizen. Goed ontworpen en geïnstalleerde warmtepompen kunnen de moeite waard zijn, door regelmatig meer dan 300 procent efficiëntie te bereiken. Maar de beslissing wordt een beetje troebeler als je probeert het te beperken tot welke specifieke warmtepomp je moet krijgen.
Of het nu lucht- of geothermische energie gebruikt, een warmtepomp is niet moeilijker te installeren dan een airconditioner, maar je hebt nog steeds een professional nodig. Toen de familie Ritter hun huis in Boston upgradede met warmtepompen, bijvoorbeeld, gebruikten ze de bestaande luchtbehandelaars om een nieuw luchtsysteem met luchtkanalen op de tweede verdieping te creëren, en vervolgens voegden ze twee kanaalloze mini-splitsingen toe om het kantoor en de hoofdslaapkamer boven te bedekken, die allemaal aan hetzelfde waren vastgemaakt bron. Voorafgaand aan uw aankoopbeslissing van een warmtepompsysteem, is het belangrijk om uzelf te informeren over de voor- en nadelen van warmtepompen. Een warmtepomp kan perfect aan uw behoeften voldoen, afhankelijk van waar u zich bevindt en hoe koud uw gebied in de winter wordt.
Aangezien de bedrijfskosten veel besparingen op uw energierekening opleveren, omdat het mechanisme erachter eenvoudigweg de warmte van de ene ruimte naar de andere verplaatst en deze niet produceert, en de overheid u helpt bij uw overgang naar een groene energieoplossing, zijn warmtepompen absoluut de moeite waard. Het kan verwarrend zijn als het gaat om het uitzoeken van de verschillen tussen een warmtepomp en een airconditioner. Naarmate de temperaturen echter beginnen te dalen, begint de output ook te dalen - en wanneer de output begint te dalen, zal de warmtepomp „harder werken om uw huis op temperatuur te houden. Op dat concept worden ze al jaren gebruikt om huizen te koelen door simpelweg warmte van de binnenkant van huizen naar buiten te verwijderen en dat proces om te keren om huizen te verwarmen.
Hybride systemen verlagen echter uw verwarmingskosten door de warmtepomp het grootste deel van het werk te laten doen en de gasoven een ondersteunende rol te laten spelen. .