Hoogte80 Festival krijgt duurzame energievoorziening

Van 29 mei t/m 1 juni vindt in Arnhem het Hoogte80 Festival plaats. Dit festival biedt een combinatie van theater, muziek, literatuur, eten & drinken en een mooi uitzicht over Arnhem.

Aan die combinatie voegt de organisatie dit jaar nog iets toe, namelijk duurzaamheid. Hiervoor is samenwerking aangegaan met Paul Schurink van Zap Concepts en Christiaan Holland van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Deze twee organisaties hebben ervoor gezorgd dat het Hoogte80 festival dit jaar een primeur heeft: een compacte duurzame energiecentrale voor de stroomvoorziening van een deel van het festival. Het systeem heet SOPRA en dat staat voor Sustainable Off-grid Powerstation for Rural Applications.

Met dit project wordt een begin gemaakt met het verbinden van de verschillende (duurzame) netwerken binnen Arnhem en daarbuiten en daarmee met verdere kennisdeling op het gebied van verduurzaming van festivals. Op vrijdagmiddag 30 juni kunnen festivalorganisaties vanuit het hele land kennismaken met SOPRA.

Als je een bezoek brengt aan het festival kom je wellicht ook nog het Solar Wikihuisje tegen dat twee studenten van de HAN hebben gerealiseerd.

Delen:

Brechje Hollaardt (1968) is communicatie-adviseur over m.n. innovatietrajecten in bèta-technisch onderwijs en heeft sinds 1999 haar bureau Hypertekst en Communicatie

Eén reactie, voeg jouw reactie toe.

Ook in de Gelderlander verscheen er een bericht over: http://tinyurl.com/lnt8rpd

Plaats een reactie