Arnhem als Energy Hotspot op de kaart

De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland bundelen hun krachten ter versterking van de economie in het stedelijke netwerk van Arnhem. Het hoofddoel is om Arnhem als ‘Energy Hotspot’ op de kaart te zetten. Door de samenwerking tussen Industriepark Kleefse Waard, HAN/HVHL en Energy Business Park te vergroten en een eenduidige visie vast te leggen krijgt ‘Hotspot Energy Arnhem’ een fysieke plek en een gezicht.

Als ‘elektriciteitshoofdstad’ onderscheidt Arnhem zich al vele decennia met de elektrische trolleybus als openbaar vervoerssysteem. Daarnaast zijn er vele bedrijven en kennisinstellingen gevestigd die gespecialiseerd zijn in publieke elektriciteitsvoorziening. Binnen de sector wordt verregaand samengewerkt aan de maatschappelijke opgave van de energietransitie voor de nabije toekomst. Deze samenwerking is een nationaal voorbeeld en brengt in de combinatie van bedrijven onderling, kennisinstellingen en overheden nieuwe producten en diensten op de markt. Hierin loopt Arnhem voorop.

Momenteel vindt de visievorming voor Arnhem als Energy Hotspot plaats. Binnen enkele maanden wordt via werkgesprekken toegewerkt naar de officiële lancering in december 2017. Het tweede werkgroepoverleg vindt plaats op 12 oktober tijdens de GreenTech Week 2017 en wordt voorafgegaan door een informele kennismaking op en met Hotspot Energy Business Park in Arnhem Buiten.

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.