Innovate: Arnhem!: Sheldon Cooper meets Willy Wortel

10 en 11 oktober Innovate: Arnhem Programma:

Een huis van piepschuim, snerpende drones en de topvoeding waarop Dafne Schippers wereldkampioene werd.

Innovatie in al haar vormen.

Sheldon Cooper meets Willy Wortel tijdens Innovate: Arnhem. In kleine laboratoria en grote bedrijven geven slimmeriken de toekomst een gezicht. De Marsrover van NASA toert over de rode planeet dankzij een essentieel Gelders onderdeel.

Aan de HAN studeren de App-miljonairs van morgen. ArtEZ levert innoverende kunstenaars en de groene hogeschool Van Hall Larenstein werkt aan een zwevende boom. Tientallen bedrijven werken aan vindingen die de wereld kunnen verrassen. Op plaatsen als Arnhems Buiten en Industriepark Kleefse Waard.

Innovate: Arnhem maakt de vernieuwing zichtbaar en tastbaar. Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. In het stadhuis en op de pleinen eromheen. In de werelden van Mobiliteit, Design, Energie, Wonen, Sport & Voeding, Digitaal, Makers en Groen tonen Arnhemse toekomstmakers waarmee ze bezig zijn.

Arnhem is een stad van verborgen schatten. In de afgelopen tien jaar kregen de vele creatieven in Arnhem een gezicht, bijvoorbeeld in het Modekwartier. Het nieuwe stedelijke brandpunt rond Rozet en Feestaardvarken was er zonder hen niet geweest.

Stichting Innovatiefabriek Arnhem wil bijdragen aan eenzelfde ontwikkeling rondom innovatie, kennis en creativiteit. Initiatiefnemer Stichting De Innovatiefabriek Arnhem is op 11 maart 2015 opgericht. Doel van de Innovatiefabriek is om Arnhem als innovatieve en creatieve kennisstad zichtbaar te maken en haar aantrekkingskracht te vergroten als werk- en woonstad.

Tijdens het tweedaagse evenement Innovate: Arnhem laat innovatief Arnhem zichzelf zien. Inwoners van Arnhem en regio, professionals uit bedrijven, kennisinstellingen, intermediairs, studenten; lokaal en regionaal bestuur en politiek. Tijdens Innovate Arnhem zijn vele tientallen vernieuwingen te zien, horen, proeven, voelen en ervaren.

Opmaat inspiratie De opening en opmaat voor Innovate Arnhem is al op vrijdag 9 oktober vanaf 17.00 uur in het Stadhuishal in Arnhem. Een dik uur barstensvol inspiratie.

Bijzondere sprekers inspireren in minder dan 7 minuten: 20×20 – 20 beelden met 20 seconden tekst. Alvast twee namen: Pauline van Dongen (ontdekt door Apple en designer op het grensvlak van techniek en fashion) en Roos Meerman (winnaar van de New Material Fellow 2014 en Hendrik Valk prijs). De toegang is gratis. Reserveer vanaf 14 september tickets voor deze gratis avond, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

 

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.