Innovatieontbijt 20 februari: Duurzaam isoleren

Warmtepomp? Voordat je dat je fors gaat investeren, verdiep je eerst in (duurzaam) isoleren! Kom daarom woensdag 20 februari naar ons innovatieontbijt.

Het oudste isolatiemateriaal is gemaakt van afval, met als grondstof oude kranten. Dit onderscheidt zich van andere isolatiematerialen doordat het van nature, net zoals in de oorspronkelijke grondstof hout, vocht bevat. De manier waarop een constructie en een gebouw met dit vocht omgaan, is het geheim van veel kwaliteiten: behaaglijk binnenklimaat, toegevoegde energiebesparing, duurzame constructies en brandveiligheid.

Diverse constructies en oude gebouwen die niet met gangbare isolatiematerialen zijn te isoleren, kunnen wel met zogenaamde cellulose isolatie worden geïsoleerd. Het is dé oplossing voor energiebesparing in oude en monumentale gebouwen. Hierover vertelt Dick van der Woude, directeur Warmteplan Brummen.

Aanmelden:
https://www.cleantechcenter.nl/evenementen.

Delen:
Cleantech Center

Het Cleantech Center is hét duurzame innovatiecentrum van en voor (Oost-) Nederland. Het is de verbindende organisatie in Oost-Nederland voor bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. In het Cleantech Center worden de vragen van individuele bedrijven gekoppeld aan kennis en vakmanschap uit het onderwijs.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.