Internationale kansen biobased economy

Hoe kan Nederland beter profiteren van internationale kansen door de wereldwijde ontwikkeling van een Biobased Economy? In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ging Partners for Innovation vorig jaar aan de slag met deze vraag. De resultaten publiceerden zij in een overkoepelend rapport met de titel ‘International market opportunities Biobased Economy’.

Inventarisatie van mogelijkheden

Het rapport geeft samengevat weer welke kansen er zijn op het gebied van Biobased Economy. Daarbij werd rekening gehouden met de sterke punten van Nederland op dit gebied. Het rapport eindigt met belemmeringen voor het bedrijfsleven. Maar geeft ook een aantal aanbevelingen om deze obstakels te overwinnen.

Country Monitors

Daarnaast ontwikkelde de projectgoep 16 ‘country monitors’. Hierin is belangrijke informatie opgenomen voor bedrijven die willen ondernemen op het gebied van Biobased Economy in de 16 geselecteerde landen.

Mondiale ontwikkelingen

Ook stelde Partners for Innoveation een Powerpoint-document op. Deze presentatie geeft uitgebreid inzicht in de wereldwijde ontwikkelingen in de biobased economy. Tot slot maakten zij een makkelijk doorzoekbaar overzicht met samenvattingen van de literatuurbronnen die voor dit onderzoek geraadpleegd zijn.

Bron: RVO.nl

Delen:

Brechje Hollaardt (1968) is communicatie-adviseur over m.n. innovatietrajecten in bèta-technisch onderwijs en heeft sinds 1999 haar bureau Hypertekst en Communicatie

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.