Kom het HAN team Voltor aanmoedigen in de finale van de Cleantech Battle!

Aanstaande dinsdag staan HAN studenten Jochem Menke en Alex Luijkx op het podium van Cleantech Tomorrow in Teuge. Onder de naam ‘team Voltor’ strijden zij met hun elektrische tractorpull tractor mee in de finale van de Cleantech Battle 2018.  Concurrentie is er van vier duurzame Saxion projecten. Wie gaat er naar huis met de hoofdprijs van €3.000,-? En wie haalt de meeste stemmen in de publieksprijs?

De Cleantech Battle wordt gezien als de “Oscar-uitreiking” voor goed onderzoek naar duurzame innovaties. Vier teams met HAN-studenten zonden hun onderzoek in. Tijdens de halve finale in Zutphen kwam team Voltor als finalist uit de bus.

Hoofddocent en coördinator Sjoerd Timmermans roemt dit multidisciplinaire studentenproject van studenten van werktuigbouwkunde en elektrotechniek. “Deze studenten hebben geconstateerd dat de huidige tractoren vervuilend zijn en niet bijdragen aan een duurzame energievoorziening.  Ze hebben zich daarom verenigd in het Voltor-team en hebben de ambitie om samen met het instituut Engineering en sponsors uit de agrarische wereld te komen tot het ontwerp, de technische realisatie en uiteindelijk een werkend prototype.”

 

“De Tesla onder de tractors”

Jochem Menke is trots op hun finaleplek. “We krijgen nu de unieke kans om ons project te presenteren op het podium van het Cleantech Tomorrow Congres. Uit het hele land komen daar organisaties bijeen die duurzaamheid ondersteunen of realiseren. Hopelijk weten we dan de jury te overtuigen van ons revolutionaire idee. Zoals Elon Musk met de Tesla Roadster een kentering op gang heeft gebracht in elektrisch automobielbranche, zo willen wij de agrarische sector inspireren. De elektrische tractorpull tractor die wij aan het ontwikkelen zijn, moet net zo’n ‘icoonfunctie’ vervullen. Onze passie is het tractorpullen en dat zet deze innovatie op gang. Maar de echte impact, die komt daarna: het vertalen van dit idee naar de agrarische sector. Daar ligt een wereld aan kansen!”

Kom jij team Voltor aanmoedigen?

De finale van de Cleantech Battle vindt plaats op 24 april tijdens de Businessdag van Cleantech Tomorrow, van 17:00 tot 17:45 uur op het Skydeck. Toegang is gratis, je moet je wel aanmelden via www.cleantechtomorrow.nl

 

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.