Werken en Leren met Energie

Lukt het niet om goed technisch personeel te vinden? Overweeg eens een Elektrotechniek- of Werktuigbouwkundetrainee.

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) scout techniektalent dat een opleiding Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde wil volgen, in combinatie met een baan. De technici in spe starten een vierjarige hbo-opleiding, zodra zij een werkgever hebben gevonden.

leerwerk2De trainees krijgen twee dagen per week les op de HAN en werken drie dagen in de week voor hun werkgever. Ze starten op mbo-niveau en groeien, gedurende vier jaar, uit tot hbo-uitblinker. Aan het einde van hun opleiding ontvangen de trainees een regulier bachelorsdiploma.

Met het traject Werken en Leren met Energie boort initiatiefnemer SEECE een nieuwe doelgroep aan. De trainees hebben vaak al een hbo-opleiding afgerond en hebben niet de middelen en/of de wil om een nieuwe voltijdstudie te volgen.

Zeer gemotiveerde praktijkmensen

Het traject zorgt voor technici die bereid zijn om een aantal extra stappen te zetten. Of zoals teamleider Han Prinsen van netbeheerder Alliander zegt: ‘deze trainees zijn zeer gemotiveerd. Anders begin je niet aan zo’n uitdagend leerwerktraject.’

Wilt u meer weten over Werken en Leren met Energie? Kijk op www.werkenenlerenmetenergie.nl.