Manifest van prins Constantijn: beloon HBO en universiteit om kennis over te dragen aan startups

Op elf punten kan het startupklimaat in Nederland worden verbeterd. Dat stelt startupambassadeur Prins Constantijn van Oranje, roerganger van StartupDelta. Vandaag stuurt hij een manifest met verbeterpunten naar de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Het jonge ondernemersklimaat kan onder andere een boost krijgen door hogescholen en universiteiten aan te sporen en te belonen om kennis over te dragen aan startups, zodat die ermee de markt op kunnen.

Bovendien zou de overheid zelf het goede voorbeeld moeten geven door launching customer te worden voor startups. Barrières voor startups bij aanbestedingen moeten verdwijnen en op elk ministerie zou een startup-officer moeten aantreden. Ook pleit de prins voor structurele aandacht voor ondernemen en techniek in het onderwijs, om zo het groeiende tekort aan tech- en ict-talent op te vangen.

Bekijk ook het nieuwsfragment op RTL (doorspoelen naar 4:57)

bronnen: StartupDelta en RTL-Z
bron afbeelding: Twitter

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.