Mellon Medical uit Nijmegen uitgeroepen tot beste startup van Gelderland!

Op 25 mei vond het Startup50 Gelderland evenement plaats in de Eusebiuskerk in Arnhem, onderdeel van het landelijke Startup Fest. De 50 meest belovende startups van Gelderland waren uit 200 inzendingen gekozen: Zij zetten hun wildste dromen om in realiteit. Wat hiervoor nodig is? Lef, een dosis gezond verstand en het loslaten van schijnzekerheden, aldus Julian Leijser initiator Startup 50. Mellon Medical uit Nijmegen werd uitgeroepen tot beste startup van Gelderland. Gedeputeerde Michiel Scheffer maakte dit bekend op het Startup 50 festival in Arnhem.

Bloedvaten hechten

Mellon Medical heeft een product ontwikkeld, de Switch, waarmee chirurgen met één hand bloedvaten kunnen hechten. Hiermee kan twee keer zo snel en nauwkeurig gehecht worden. Het product is nog niet commercieel verkrijgbaar maar zal in 2017 geïntroduceerd worden op de Europese markt. Het panel van investeerders verwacht dat Mellon Medical een positie de markt kan veroveren. ‘Er is een grote markt, een duidelijk concurrentievoordeel en de technologie is beschermd middels patenten.’

Startup50 Gelderland

Startup50 Gelderland is een ranking van dé 50 beste startups van Gelderland. Het Startup50 magazine en de bijbehorende events maken startups die groot denken en een briljant idee hebben zichtbaar. Het doel: in contact komen met de Investor Next Door voor netwerk, kapitaal en kennis. Gedeputeerde Staten wil 4 miljoen investeren om startups door te ontwikkelen tot scaleups.

Slim Opgewekt krijgt aanmoedigingsprijs

Het bedrijf Slim Opgewekt, ooit in 2012 als start up begonnen met een lening van Gelderland Valoriseert kreeg de aanmoedigingsprijs van de Arnhemse ondernemer van het jaar: Jonge ondernemer van het jaar. Het bedrijf realiseert duurzame scholen door het (laten) plaatsen van zonnepanelen. De prijs werd door hoofdsponsor Rabobank Arnhem en omstreken uitgereikt. Tijdens de bijeenkomst konden de aanwezigen samen met de startup bedrijven aan netwerktafels met elkaar in gesprek over allerhand probleem stellingen waar je als startup mee te maken krijgt . Gelderland valoriseert heeft dit initiatief mede georganiseerd.

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.