Mini-workshops en toekomstmarkt tijdens opening Cleantech Center

Het Cleantech Center in Zutphen werd zaterdag 4 oktober officieel geopend. In de twee historische panden Broodfabriek en Pakhuis Noorderhaven werken studenten, bedrijven en overheden samen aan duurzame en innovatieve oplossingen.

Aftrap
De bezoekers werden ’s morgens welkom geheten door Henk Janssen, initiatiefnemer en directeur van het Cleantech Center. Genodigden namen plaats in de Broodfabriek, een oud pand met een industriële uitstraling. Na een introductie door verschillende sprekers was het zover: Annemieke Traag, gedeputeerde bij de provincie Gelderland gaf de officiële aftrap. Dit deed zij met behulp van een visuele bliksem, gemaakt door een Tesla transformer.

Mini-workshops en toekomstmarkt
’s Middags struinden bezoekers over de toekomstmarkt, waar verschillende bedrijven en organisaties uiteenlopende diensten en producten presenteerden. Van innovatieve isolatie tot onderwijs over duurzame energie.

Binnen werden verschillende workshops gehouden, waaronder door Tinus Hammink, directeur van het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE). Deze publiek-private samenwerking is partner van het Cleantech Center en zet zich onder andere in voor goedopgeleide energietechnici voor de toekomst. In dat kader liet Hammink zich helpen door een jonge jongen, die met behulp van een knijpkat vertelde hoe elektrische energie wordt opgewekt.

Wubbo toekomstmarkt

SEECE-medewerker Wubbo Trip staat jongeren te woord

Challenges
De komende tijd vinden in het Cleantech Center verschillende challenges plaats. Dat is een onderzoeks- en/of maakopdracht binnen het kader van Cleantechnology. Deze opdracht kan zowel door universitaire, hbo- als mbo-studenten worden uitgevoerd.

Cleantech Center
‘Het Cleantech Center is ‘een innovatief centrum waar studenten uit allerlei lagen (niveaus) werken aan producten en diensten ten behoeve van het bedrijfsleven en hun eigen ontwikkeling’. Daarnaast kunnen bedrijven hun producten testen bij jongeren. Techneuten onder elkaar zien wel eens belangrijke/simpele zaken over het hoofd. Jonge studenten kijken met een frisse blik en hebben vaak nog ‘ongenuanceerde’ opvattingen betreffende innovatieve producten. Een Cleantech center is niet alleen voor (jonge) studenten maar moet (op termijn) ook een opleidingscentrum zijn waar opscholing van werknemers en herscholing van herintreders plaatsvindt.’

Smart gridtafel

Tafel met ‘smart grid’ voor uitleg over duurzame energie

Delen:
SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise)

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten.

One Trackback

  1. […] Green Tech Week Opening Cleantech Center Dag van de duurzame ZZP’er in de Achterhoek GreenTech congres: hoe financier je groene […]

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.