Nederlands bedrijf gaat 350.000 zonnepanelen per jaar produceren

Het Zaanse bedrijf Energyra heeft 20 miljoen bij elkaar om een bedrijf op te bouwen voor de productie van zonnepanelen, op basis van technologie van het Pettense ECN. Een schoner product (lood- en fluorvrij) dat 30 jaar meegaat in plaats van 25 jaar. Voor het eerste jaar zijn de 350.000 panelen al uitverkocht, melden de eigenaren.

In de herfst wordt gestart met de bouw van de productiemachine, in het voorjaar zullen de eerste panelen van de band rollen. Het bedrijf gaat werk bieden aan 50 tot 60 man en panelen produceren met een capaciteit voor jaarlijks 30.000 huishoudens. Het is de eerste fabriek in Nederland met een dergelijke omvang, die de concurrentie met China aangaat. Lees verder in Trouw.

bron foto: Energyra

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.