Nieuw schema BIC-ON (biobased economy Oost Nederland) en topprestatie in Nederland

Het werk aan #BICON – het Bioeconomy Innovation Cluster Oost Nederland – moet goed verbeeld worden. Dat is volgens mij nu gelukt, zie de afbeelding hieronder. Het kaartje uit mijn eerdere blog was nuttig voor een artikel in Agro&Chemie maar op zich te complex. Wens was een schema te hebben dat makkelijk te reproduceren is. Juist ook door mensen die  n i e t  diep in de materie zitten. In onderstaand figuur is gekozen voor de hoofdletter I van Innovatie. Daarin zijn de hotspots als sterren weergegeven. Voor het gemak is het aantal onderwerpen teruggebracht naar één à twee per locatie. Natuurlijk speelt er vaak veel meer.

Ook enkele partijen buiten Gelderland en Overijssel staan op de kaart vanwege de hechte samenwerking: hogeschool CAH Vilentum (onder andere partner in IGEV Noord-Veluwe) en GreenPAC Zwolle-Emmen. Wanneer de samenwerking met Nordrhein Westfalen (Bio.NRW), Noord-Oost Brabant en andere regio’s meer intensief wordt, dan zullen we deze zeker toevoegen. Kansen liggen er genoeg!

In het schema staat trouwens niet alleen biobased economy verbeeld maar ook #SmartEnergy. SmartEnergy en BICON zijn samen de twee pijlers van GreenTechAlliances (powered by kiEMT) – Valleybureau voor cleantech / greentech in Oost Nederland.

Onder het schema staat trouwens nog een figuur om trots op te zijn: de score van het aantal biobased projecten van Oost Nederland in relatie tot andere regio’s / provincies (meting 2014). Het doel van BIC-ON om tot de top in Nederland en Europa te behoren is zeker realistisch !

 

BIC

 

BICON BIC-ON score 2014 biobased economy Oost Nederland

Delen:
Peter van den Broek

werkt aan circulaire biobased economy vanuit energietranistie --- linkedin: www.linkedin.com/in/pjmvdb --- blogt op persoonlijke titel (medewerker provincie Gelderland)

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.