Nieuw uitstroomprofiel voor Master Engineering Systems in de maak: Sustainable Energy

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) werkt aan een nieuw uitstroomprofiel voor de master Engineering Systems, samen met het bedrijfsleven. Studenten kunnen vanaf september aan de slag met Sustainable Energy.

‘We zien veel werkgelegenheid en willen daar hoogopgeleid personeel voor leveren’, zegt HAN-lector Duurzame Energie Mascha Smit. De lector is nauw betrokken bij het uitstroomprofiel Sustainable Energy, dat bijdraagt aan meer en beter opgeleide energieprofessionals in de regio Arnhem-Nijmegen.

Nieuw uitstroomprofiel
Masterstudenten die voor het uitstroomprofiel Sustainable Energy kiezen, krijgen verschillende modules aangeboden: systems modelling, sustainable energy systems, applied control en data analytics. De modules worden vormgegeven door verschillende onderdelen van de HAN. Het Lectoraat Duurzame Energie levert een grote bijdrage aan de ontwikkeling van de master, samen met de lectoraten Reliable Power Supply en Meet- en Regeltechniek die ook bij het nieuwe uitstroomprofiel van de Master Engineering Systems betrokken zijn.

‘De HAN heeft een jarenlange traditie rondom energietechnisch onderzoek’, zegt Smit. Die zorgt niet alleen voor veel kennis, maar ook voor een uitgebreid netwerk. De hogeschool werkt samen met tientallen bedrijven, overheden en andere onderwijsinstellingen. Onder andere via het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE).

Om te zorgen dat de inhoud van de master goed aansluit bij de actuele uitdagingen in het werkveld, is nauw contact met bedrijven. ‘We richten ons op problemen van bedrijven waar we mee samenwerken’, zegt Smit. Masterstudenten doen hun afstudeeropdracht bovendien met een bedrijf en kunnen voor het vinden van een bedrijf met een afstudeeropdracht gebruik maken van het SEECE-netwerk.

Pas-afgestudeerden en professionals
De Master Engineering Systems is geschikt voor technici die onlangs een hbo-studie hebben afgerond (bijvoorbeeld Automotive, Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde), en voor professionals die hun kennis en vaardigheden willen aanscherpen. De master wordt in voltijd en in deeltijd aangeboden.

Bron: HAN Centre of Expertise – SEECE

Delen:
SEECE (Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise)

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.