Nijhuis Water Technology: Winnaar van de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016!

Tijdens het Kiemt-Najaarscongres op 3 oktober is uit drie genomineerden GENIAAL van Nijhuis Water Technology door de vakjury als winnaar gekozen. Jan Terlouw heeft de prijs met trots overhandigd: “dit is een prachtige innovatie die een wereldwijd probleem kan oplossen”.

Mestverwerkingsconcept GENIAAL van Nijhuis Water Technology heeft de Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 gewonnen en daarbij een cheque van 10.000 euro ontvangen. Stichting Kiemt reikte deze prijs voor de zesde keer uit. De prijs heeft als doel innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van energietransitie en circulaire economie in Oost-Nederland te stimuleren. De prijs geeft de winnaar tevens een extra stimulans doordat de innovatie in de spotlights wordt gezet.

Wat is de winnende innovatie?

Het systeem GENIAAL verwerkt ruwe mest en zet het om in fosfaat, stikstof, kalium en schoon water. GENIAAL levert een belangrijke bijdrage aan het oplossen van het mest- en fosfaatoverschotoverschot in Nederland.

Ambitieprijs 2016

Naast de Jan Terlouw Innovatieprijs is ook de Ambitieprijs, van 5.000 euro, uitgereikt. Elestor met de innovatie waterstof-bromide flowbatterij is de winnaar van de Ambitieprijs. Naast het prijzengeld wint Elestor vijf dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

Publieksprijs

Uit de categorie van bedrijven die in aanmerking kwamen voor de Ambitieprijs hebben de aanwezigen bij het Kiemt-najaarscongres via een stemming een innovatie gekozen als winnaar van de Publieksprijs. Elestor won ook deze prijs – van 1.000 euro – met de waterstof-bromide flowbatterij.

Helaas viel Quod Novum, met het duurzame renovatieconcept, net buiten de prijzen. Zowel Elestor als Quod Novum konden hun innovatie starten met financiering van Gelderland valoriseert.

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars:

Foto: John Voermans

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Maarten de Vries, Stichting Kiemt 06 – 270 855 29.

 

 

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.