NKL lanceert video-serie over slim laden

Videomakers Jelle en Dave interviewden talloze experts over de laadinfrastructuur van de toekomst. Hun YouTube-video’s nemen de kijker mee in de ontwikkeling van laadpalen, de impact van elektrische auto’s op het elektriciteitsnet en nog veel meer.

De video’s zijn gemaakt tijdens het Future of Charging Symposium 2020 dat 10 en 11 maart plaatsvond op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). De initiator van het symposium én de videoserie is het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL), een samenwerkingsverband dat zich inzet voor snelle uitbreiding van een kostenefficiënt en toekomstbestendig laadnetwerk voor elektrisch vervoer.

De serie YouTube-video’s wordt de komende tijd gedoseerd online gezet. Wie niets wil missen, kan zich abonneren op het kanaal van NKL. Bekijk hieronder alvast een korte terugblik op het symposium.

SEECE en slim laden
‘Slim laden’ is een belangrijk thema voor SEECE. De snelle toename van elektrische voertuigen, en de bijbehorende infrastructuur, heeft invloed op de elektriciteitsvoorziening. Onderzoeksgroepen en bedrijven die gelieerd zijn aan SEECE doen hier onderzoek naar. Zij werken bovendien, in nauwe samenwerking met het onderwijs, aan technologie die overbelasting van het elektriciteitsnet kan voorkomen.

Onder andere Aart-Jan de Graaf (lector Meet- en Regeltechniek op de HAN) en Ballard Asare Bediako (onderzoeker bij het lectoraat Meet- en Regeltechniek) gaven tijdens het symposium presentaties die gebaseerd zijn op hun onderzoek naar netstabiliteit en slim laden. Die presentaties zijn terug te vinden via deze pagina op de evenementwebsite.

In deze roerige coronatijden werken we in ons onderwijs en onderzoek op afstand en online met elkaar samen. Deze uitzonderlijke situatie komt in dit artikel niet terug. We hopen dat onze wereld er -zo snel als mogelijk- weer uitziet zoals hier beschreven.

Bron: www.seece.nl

Delen:

SEECE is hét centre of expertise voor duurzame elektrische energie. Deze publiek-private samenwerking jaagt innovatie aan, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en zet kennis om in financieel haalbare producten en diensten.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.