Nominaties Jan Terlouw Innovatieprijs 2016 zijn bekend!

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan 25 inzendingen heeft de vakjury voor twee categorieën drie innovaties geselecteerd.De vakjury is onder de indruk van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen. De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energie- en Milieutechnologie, Biobased Economy en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De hoofdprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies en ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup. Onder de genomineerden zijn 3 bedrijven die destijds met financiële steun van Gelderland valoriseert zijn gestart.

De genomineerden zijn:

Categorie Hoofdprijs:

  1. Quod Novum met het Airhûs renovatieconcept
  2. Hamwells met de E-Shower
  3. Nijhuis Water Technology met mestverwerkingsconcept GENIAAL

Categorie Ambitieprijs:

  1. Elestor met de Waterstofbromide flowbatterij
  2. Stexfibers met hennepvezels voor hoogwaardige duurzame textiel
  3. E-Kite met het kite power systeem

Twee categorieën

De Jan Terlouw Innovatieprijs is door Stichting Kiemt in 2011 in het leven geroepen om (duurzame) innovaties en nieuwe bedrijvigheid in Oost-Nederland een extra impuls te geven. In tegenstelling tot eerdere jaren, worden er dit jaar prijzen uitgereikt in twee categorieën:

  1. De hoofdprijs gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd en hier tevens omzet mee hebben gedraaid.
  2. Een aanmoedigingsprijs, gericht op startups en klein MKB (max. 10 werknemers), die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog niet op de markt hebben gezet.

De zes genomineerden zijn er nog niet!

Voordat de winnaars worden gekozen, moeten zij nog één horde nemen. Ten overstaande van de vakjury moeten de genomineerden een korte pitch geven over hun innovatie, een pittig vraaggesprek ondergaan en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 3 oktober 2016. Daar wordt, na stemming door de aanwezigen, ook de publieksprijs overhandigd

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.