Oost-NV kondigt handelsmissie naar noordoost-China aan

Bedrijven uit de HTSM- (hightech-systemen en materialen) en milieutechnologie-sector brengen in september een bezoek aan het noordoosten van China. Het betreft een handelsmissie, die de exportrelaties tussen Oost-Nederland en de Chinese provincie Liaoning moet verbeteren.

De handelsdelegatie wordt begeleid door Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, en vindt van 17 tot en met 23 september plaats. Deelnemers gaan naar de steden Dalian en Shenyang. Er vinden verschillende bedrijfsbezoeken en seminars plaats, waar contact wordt gelegd met potentiële zakenpartners.

Liaoning, dat aan de Bohai-zee en de Gele zee grenst, heeft een strategische ligging. “De provincie wordt ook wel de gateway tot het noordoosten van China genoemd. China wordt langzaam maar zeker steeds duurzamer. Met aanpassingen in de milieuwetgeving en verschillende nationale actieplannen om deze wetgevingen realiteit te maken wordt er hard gewerkt aan het aanpakken van milieuverontreiniging in het land en aan het upgraden van productieprocessen”, meldt Oost-NV op haar website.

Oost-Nederland heeft veel expertise op het gebied van milieutechnologie. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) draagt daar ook aan bij. Onder het zwaartepunt Sustainable Energy and Environment (SEE) doet de HAN onderzoek naar duurzame energie en andere thema’s die van belang zijn voor een duurzame wereld. Bij dat onderzoek zijn verschillende bedrijven en overheden betrokken.

Beeld: Wikimedia

Delen:
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

In opdracht van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) verzamelt, selecteert en schrijft Sjoerd Arends content voor EnergieNext.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.