De instelling Emergency Heat of Auxiliary Heat is de tweede fase van uw verwarmingssysteem die wordt gebruikt wanneer de temperatuur te laag is om de warmtepomp warmte van buitenaf te kunnen verwijderen, meestal onder 35 graden Fahrenheit. In de normale modus werkt een warmtepomp door warmte van buitenaf aan te trekken. De noodwarmte van de warmtepompinstelling wordt meestal automatisch in- en uitgeschakeld tijdens korte perioden wanneer de buitenlucht te koud wordt. Uw verwarmingssysteem gebruikt dan het secundaire systeem met uw normale verwarming.
Als uw warmtepomp echter constant overschakelt op back-upwarmte, zelfs bij milde temperaturen, duidt dit op een probleem en moet een technicus dit controleren. Noodwarmte mag alleen worden gebruikt in noodsituaties, zoals het kapot gaan van uw warmtepomp of ijsvorming. Noodwarmte wordt automatisch ingeschakeld wanneer de buitentemperatuur onder de 30 graden Fahrenheit komt. De echte oorzaak van het inschakelen van de noodwarmte is het onvermogen van de warmtepomp om het huis te verwarmen tot de temperatuur die op de thermostaat is ingesteld.
Noodwarmte is een modus die u automatisch of handmatig kunt inschakelen.
warmtepompen
gaan in deze modus wanneer de temperatuur te laag daalt. Wanneer dit gebeurt, heeft het de hulp nodig van een secundaire warmtebron. De warmtepomp gaat dus uit en een elektrische weerstandsverwarmer of een gasoven neemt het over.Warmtepompsystemen hebben twee eenheden - één buiten het huis en één binnen het huis. De unit buiten uw huis is een warmtepomp en de unit in de woning is de extra verwarming. Bij ijskoud weer zal de buitenwarmtepomp te koud zijn om uw huis snel te verwarmen, en dat is wanneer het hulpverwarmingssysteem zou starten. Extra verwarming wordt automatisch ingeschakeld om uw huis sneller te verwarmen als de temperatuur plotseling daalt.
De noodverwarmingsinstelling moet handmatig worden ingeschakeld en mag alleen worden gebruikt bij temperaturen onder de 30 graden. Wanneer deze is ingeschakeld, wordt de warmtepomp volledig uitgeschakeld, zodat u warmte kunt ontvangen zonder uw warmtepompsysteem buitenshuis te beschadigen. Deze mag alleen worden uitgevoerd als dit absoluut noodzakelijk is om schade aan uw centrale verwarmingssysteem te voorkomen. Uw warmtepomp schakelt dus over op „AUX-warmte” wanneer deze in de verwarmingsmodus staat en u vraagt zich af of dit normaal is.
Ten eerste verwijst AUX-warmte naar de hulpwarmtebron (back-up) van uw warmtepomp. Extra warmte wordt ingeschakeld wanneer uw warmtepomp niet genoeg warmte kan produceren om uw huis zelf te verwarmen. Voordat we meer ingaan op wanneer uw warmtepomp in AUX-warmtemodus moet werken, laten we eens kijken hoe een warmtepomp uw huis verwarmt. Omdat warmtepompen alleen warmte overdragen (niet genereren als een oven), zijn ze een zeer efficiënte vorm van verwarming.
We behandelen de werking van de warmtepomp in meer detail in onze blog, „Warmtepomp versus conventionele airconditioner in San Marcos, TX. Merk op dat bijverwarming niet hetzelfde is als noodverwarming (weergegeven als „EM HEAT” of „EMER” op de meeste thermostaten). Terwijl bijverwarming aangeeft dat uw warmtepomp automatisch overschakelt van normale naar bijverwarming, is noodverwarming een instelling waarmee u uw systeem handmatig op hulpverwarming kunt instellen. Gebruik de noodverwarmingsmodus van uw warmtepomp alleen als het echt een noodgeval is (bijv.
Warmtepompen zijn zeer efficiënt tot ongeveer 32° F. Onder het vriespunt kan uw warmtepomp gewoon niet genoeg warmte uit de koude lucht buiten halen en zal hij de hulpwarmtemodus inschakelen om warmte voor uw huis te genereren. Dus, voordat u een professional belt om een probleem te diagnosticeren, controleert u de buitentemperatuur. Als het een ongewoon koude dag is in San Marcos, wees dan niet verbaasd om „AUX-warmte op de thermostaat” te zien.
Dit gebeurt omdat uw systeem veel warmte probeert te genereren om uw huis sneller op te warmen dan met normale warmtepompverwarming. Zodra de binnentemperatuur de ingestelde thermostaattemperatuur bereikt, moet uw systeem weer normale warmtepompverwarming gebruiken. Om dit probleem te voorkomen, raden we aan te beperken hoe vaak u de temperatuur met meer dan 2—4° F verhoogt. U weet dat uw systeem in de ontdooimodus staat als de buitenventilator niet meer circuleert en u stoomwolken uit het apparaat ziet komen.
Sommige modellen hebben zelfs een knipperend lampje op de buitenunit die aangeeft dat uw apparaat in de ontdooimodus staat. We komen het probleem diagnosticeren en repareren uw warmtepomp. Lees meer over wat u kunt verwachten wanneer u ons inhuurt op onze reparatiepagina voor warmtepompen. Uw warmtepomp is een intelligente machine.
Het heeft instellingen die aangeven wanneer zijn inspanningen om uw huis te verwarmen niet werken en schakelt automatisch over op verwarming in de tweede fase. Wanneer de doeltemperatuur is bereikt, wordt de back-upverwarming uitgeschakeld en wordt de verwarming in de eerste fase hervat. Deze cyclus herhaalt zich indien nodig om uw huis warm te houden wanneer de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt. Zoals de naam al aangeeft, wordt het alleen gebruikt in noodsituaties.
Het wordt gebruikt als er iets mis is met verwarming in de eerste fase (de warmtepomp zelf). Met andere woorden, als je merkt dat je huis koud is en het niet goed verwarmt en je naar buiten ging en merkte dat een boom viel en je warmtepomp verpletterde, zou dat een goed moment zijn om over te schakelen op Emergency Heat. Als het lijkt alsof je warmtepomp het koelere weer in Crestview niet bijhoudt, is het verstandig om Gordon Air Conditioning te bellen. Voor volledig elektrische systemen moet noodwarmte u warm houden totdat uw warmtepomp kan worden bevestigd of ontdooid.
Een voorbeeld is als de ontdooifunctie niet goed werkt en de warmtepomp bedekt raakt met een blok ijs. Ja, hoe belachelijk het ook mag klinken, uw kachel kan letterlijk bevriezen, meestal bij temperaturen van ongeveer 40 graden Fahrenheit of lager. Omdat de back-upwarmtebron automatisch werkt, is het niet nodig om bij normaal gebruik over te schakelen op noodwarmte. Hieronder zal ik u laten zien hoe noodwarmte werkt en veel van de veelgestelde vragen eromheen.
Het is eigenlijk veel efficiënter om uw warmtepomp te laten werken dan wanneer uw warmtepomp in de noodmodus draait. Zowel „hulp- als „noodwarmte hebben te maken met de werking van deze elektrische strips. Een secundair verwarmingssysteem wordt meestal geactiveerd wanneer aanvullende verwarming nodig is, namelijk gas-, olie- of elektrische verwarming. Naarmate de temperaturen onder de 40 graden Fahrenheit dalen, moet een warmtepomp harder werken om je comfortabel te houden.
Wanneer u handmatig de noodwarmte op uw thermostaat instelt, omzeilt uw systeem de warmtepomp en heeft het rechtstreeks toegang tot de elektrische warmtestrip of de gas- of olie-oven. Home Inspection Insider biedt een kostenuitsplitsing waarbij het gebruik van een warmtepomp wordt vergeleken om koud weer te bestrijden versus noodwarmte. .