Rabobank steunt Wageningse Green Student Challenge met 100.000 euro

De Rabobank heeft met haar Banking for Food Inspiration Centre op de verjaardag van Wageningen University & Research een bedrag van honderdduizend euro gedoneerd. Op 9 maart overhandigde Jacqueline Pieters van B4F Inspiration Centre een meter grote cheque aan de voorzitter van WUR, Louise Fresco.

Het bedrag is bedoeld voor het opzetten van uitdagende studentencompetities ter verduurzaming van voedselproductie in de stedelijke omgeving. In 2018 concentreert de Green Student Challenge zich op het ontwerp van een stedelijke kas in Amsterdam. De sponsoring is ook bedoeld voor de volgende challenge in 2020.

Drieëntwintig studententeams uit 10 verschillende landen binden dit jaar de strijd met elkaar aan. De opdracht om een duurzame stadskas te ontwikkelen kan worden uitgewerkt met zowel technische als sociale of economische innovaties. Op 28 augustus worden de resultaten van de competitie van dit jaar bekendgemaakt.

Foto : Overhandiging van de Cheque van 100 000 euro door Jacqueline Pieters (rechterzijde van cheque) aan prof. Louise Fresco (links) op de 100e verjaardag van Wageningen University & Research op 9 maart.

Bron foto en tekst: www.duurzaam-ondernemen.nl

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.