Roel Bleumer van Volta Energy verkozen tot Arnhemse Starter van 2017

Tijdens het bedrijfsevenement OndernemerLive in de Melkfabiek in Arnhem is Roel Bleumer van Volta Energy uitgeroepen tot Arnhemse Starter van het jaar. De onlangs aan de HAN afgestudeerde werktuigbouwer won de prijs voor zijn veelbelovende vernieuwingsdrang bij de ontwikkeling van een groen aggregaat.

Totaal overvallen door deze prijs voor veelbelovend ondernemerschap liet Bleumer hierop weten: “We vinden het zo gaaf nu in de spotlight te staan met ons kersverse bedrijf, waarmee we in Arnhem en omstreken starten. Dit helpt om onze missie te realiseren: de overstap naar groene energie te stimuleren.”

“Dit helpt om onze missie te realiseren: de overstap naar groene energie te stimuleren.”

Roel Bleumer ontwikkelde tijdens zijn studie Werktuigbouwkunde aan de HAN een off-grid energievoorziening op basis van zonne-energie en de opslag daarvan. Het product is een vervanger van het conventionele dieselaggregaat en kan toegepast worden op aanhangers, bedrijfswagens, boten en/of vastgoed. Hij bouwde een prototype voor zijn uitvinding in de garage van zijn vader, met hulp van zijn vrienden en medewerkers van een sociale werkplaats.

Tijdens zijn minor Ondernemerschap bij de HAN schreef hij het businessplan voor zijn eigen bedrijf. Tevens werd hij lid van HAN Young in Business. Om de volgende stap naar de markt te maken ontving hij een startersvoucher van Gelderland valoriseert en nam hij deel aan de Startup Accelerator Gelderland. Tijdens de Cleantech Battle schopte hij het tot finalist. Al tijdens zijn studie opende hij zijn eigen bedrijfspand. Deze zomer studeerde hij af bij het lectoraat Duurzame Energie van de HAN op de doorontwikkeling van het product.

Inmiddels heeft Bleumer een reeks energiesystemen verkocht. De jonge ondernemer werkt samen met de gemeente Arnhem om evenementen in de stad te verduurzamen.

Delen:

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.