Samenwerking Topsectoren Energie en Maatschappij (STEM): subsidie energietransitie

Het is al een maandje open, maar tot 21 juli is STEM-subsidie beschikbaar voor projecten die inzicht bieden in menselijk gedrag bij de acceptatie van de energietransitie. Om te zorgen dat 16% van de opgewekte energie in 2023 duurzaam is, is niet alleen technologische energie-innovatie nodig, maar ook maatschappelijke verandering.

Waarop richt dit TKI zich: het versnellen van de transitie naar een duurzame energievoorziening door wetenschappers te laten samenwerken.
Voor welke onderwerpen is subsidie beschikbaar: toegepast wetenschappelijk onderzoek dat is gericht op inzichten in gedrag en energie-innovaties. Daarnaast moet het onderzoek aantoonbaar relevant en substantieel zijn voor de energietransitie in Nederland.
Voor welke partijen is deze TKI-subsidie vooral interessant: samenwerkingsverband met minimaal één bedrijf
Data, van belang voor het aanvragen van deze subsidie: aanvragen kunnen worden ingediend van 1 april 2015 tot en met 21 juli 2015

Het TKI STEM stelt subsidie beschikbaar voor projectvoorstellen op het gebied van fundamenteel onderzoek, industrieel onderzoek of een combinatie hiervan.

Een project kan in aanmerking komen voor STEM-subsidie als het past binnen een van de volgende programmalijnen:

  • het vergroten van inzicht in slimme aanpakken om nieuwe energie innovaties snel en succesvol gerealiseerd te krijgen
  • het vergroten van inzicht aan welke slimme vormen van energie-innovaties ondernemers en consumenten behoefte hebben
  • het vergroten van inzicht in de implementatie en nieuwe toepassing van energie-innovaties

Meer informatie is te vinden op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/samenwerken-topsector-energie-en-maatschappij-stem-tse

Delen:
Annemarie Buining

Annemarie werkt bij het Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als proces coordinator en tevens community manager voor Energie Next.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.