Skeiron windturbine van QConcepts te zien op HISWA

Vandaag gaat de HISWA Amsterdam Boat Show 2016 van start. Van 16 t/m 20 maart is in de RAI Amsterdam alles te vinden wat met varen te maken heeft. Het Doetinchemse bedrijf QConcepts toont er een windturbine, die in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ontwikkeld werd. Deze wekt elektriciteit op terwijl die in de lucht zweeft.

De airborne windturbine onder de naam Skeiron Airborne Systems ­– naar de Griekse god van de noordwestenwind – zal in het InnovationLAB hangen. Het InnovationLAB is de centrale plaats op de HISWA waar alle marktontwikkelingen, trends en innovaties samenkomen. Het project bevindt zich momenteel in de testfase. Eind vorig jaar was de Skeiron al te zien in het televisieprogramma Het Groene Oosten, zie onderstaand filmpje.

 

 

Delen:
Einte Visser

Einte Visser is projectleider Gelderland Valoriseert bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met als aandachtsgebied duurzame energie. Hij begeleidt o.a. studenten met een innovatief bedrijfsidee met kennis en kapitaal naar de markt. Daarnaast werkt hij op het thema business development bij het Centrum voor Ondernemerschap en Innovatie van de HAN.

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.